« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
NOVOSTI

'OKVIR' - novi projekt

Novi projekt koreografa Borne Babića i Zagrebačkog plesnog ansambla uskoro premijerno u Zagrebu!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Zagrebački plesni ansambl

,

"Okvir"

,

Borna Babić

Zagrebački plesni ansambl priprema novi projekt - u koreografiji domaćeg plesnog umjetnika Borne Babića s belgijskom adresom završava se prva ovosezonska plesna premijera - predstava OKVIR koja će biti izvedena u prosincu u Zagrebačkome kazalištu mladih. Predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Jovana Zelenović.

Kao polazište za umjetnički proces odabrano je propitivanje pojma narcizma - u kojoj mjeri je narcizam prisutan u društvu i pojedincu, koliko je u različitom opsegu dio naše svakodnevice - u suvremenom društvu u kojem smo svi opterećeni sami sa sobom? Inspiraciju za rad koreograf i autor predstave Borna Babić pronalazi u knjizi Narcizam: poricanje istinskog sebe američkog psihoterapeuta Alexandera Lowena, a o radu kaže: Oduvijek me zanimala ta kontradikcija između narcističkog i skromnog, a koja je, uvjeren sam, u svima nama. Kad i kako odabiremo jednu od te dvije vlastite strane, što ih aktivira i jesu li ti prijelazi svjesni. Puno sam se puta susretao i prepoznavao u sebi i drugima te dvije pozicije te sam ih poželio dublje razumjeti.

Borna Babić plesni je umjetnik iz Rijeke, diplomirao je na cijenjenoj nizozemskoj plesnoj akademiji Codarts Rotterdam, a posljednjih nekoliko godina pleše u svjetski poznatoj plesnoj kompaniji Ultima Vez / Wim Vandekeybus u Bruxellesu u Belgiji.

Predstava OKVIR premijerno će biti izvedena 18. prosinca u Zagrebačkome kazalištu mladih. Autori koncepta su Borna Babić i Davide Belotti (ujedno asistent koreografa), autori glazbe su Nenad Kovačić i Nils Peschanski. Scenografiju i kostimografiju potpisuju Zdravka Ivandija Kirigin i Ana Mikulić, oblikovanje rasvjete Saša Fistrić, fotografiju Jelena Janković, a grafičko oblikovanje Vladimir Končar. Kostime je izradila Marija Fiket, a scenografiju Krunoslav Ozimec. Predstava nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla pod vodstvom Petre Glad Mažar. Asistentice produkcije su Nina Križan i Petra Valentić.

08.12.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh