« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
NAJAVE

Oko s Površine Aleksandre Mišić 16. i 17. studenoga u ZPC-u

Predstavu izvode članice Zagrebačkog plesnog ansambla: Margareta Firinger, Gendis Putri Kartini, Jovana Zelenović

Oko s površine
Oko s površine (Marko Ercegović)
Više o

predstava

,

Oko s površine

Nakon premijernog predstavljanja u listopadu, plesna predstava Oko s Površine plesne umjetnice Aleksandre Mišić i Zagrebačkog plesnog ansambla bit će izvedena 16. i 17. studenoga u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je nastala kao nadogradnja istraživanja započetog na projektu Esbat koji je premijerno izveden u ljeto 2020. u Svetvinčentu u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta - prevođenje tradicije u suvremenu kulturu.

Dok se u Esbatu autorski tim u suradnji s lokalnim stanovništvom bavio poviješću Savičenštine; njenim legendama i običajima, u Oku s Površine, autori tematiziraju fragmentarnost pamćenja, kolektivno tijelo te kulturno kodiranje zajednice.

Predstavu izvode članice Zagrebačkog plesnog ansambla: Margareta Firinger, Gendis Putri Kartini, Jovana Zelenović.

Aleksandra Mišić je nagrađivana plesna umjetnica, umjetnička je ravnateljica i suosnivačica Masa dance company, plesna pedagoginja te nekadašnja dugogodišnja članica ZPA ansambla. Također, dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje, a kao koreografkinja i brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a mogu se kupiti online OVDJE ili prije početka predstave. 

11.11.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh