« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KORISNO I ZABAVNO

Ojačajte tijelo i duh aerobikom u vodi

Pola sata vježbanja u vodi učinkovito je kao dva sata vježbanja na suhom, a uz aqua aerobik ujedno ćete se opustiti i dobro zabaviti

(Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

tjelovježba

,

fitness

,

aqua aerobic

,

aerobik u vodi

Aerobik u vodi ili aqua aerobik postaje sve popularnija vrtsa tjelovježbe. Osvježava naše tijelo jer nas voda smiruje i opušta. Osim toga, aerobik u vodi nije prezahtjevan, pa ga može prakticirati gotovo bilo tko.

Voda sprječava i ozljede do kojih može doći u nekom drugom sportu ili tjelovježbi, a ne trebaju vam niti nikakve posebne sprave koje vas inače samo sputavaju. Ali efekt vježbanja u vodi je mnogo veći jer se na neki način ''borimo'' s vodom koja nam stvara pritisak.

Vježbanje u vodi izvrsno je za osobe koje imaju problema sa zdravljem, posebice s kostima i mišićima. Prigodno je i za trudnice, kao i za osobe koje se oporavljaju od neke nesreće. 
Voda izgrađuje i snagu, tonus mišića, fleksibilnost, kao i naše kardiovaskularno zdravlje.

Naravno da ćete uz aerobik u vodi i smršavjeti - u istom vremenu ćete sagorjeti dvostruko više kalorija nego vježbama na suhom, a pola sata u vodi učinkovito je kao dva sata vježbanja na suhom.

Proljeće je već stiglo, a ljeto samo što nije, pa je aerobik u vodi idealan upravo sada: zabavan je, bezbolan i nećete se uopće oznojiti!

25.04.2010. 16:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh