« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PUT DO ŽIVOTNOG ZADOVOLJSTVA

Odreknite se ovih mana i postanite uistinu sretni

Postizanje sreće ne ovisi samo o unapređenju vlastitog karaktera, već i od oduzimanja stvari koje nas sputavaju da postanemo boljim osobama

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

ljubav

,

mane

,

vrline

,

veselje

,

zadovoljstvo životom

Kada razmišljamo o dosezanju ultimativnog zadovoljstva - sreće, tipično tražimo stvari i ciljeve koji obogaćuju naš život. No, ponekada ključ za postizanje sreće ne leži u nadogradnji našeg karaktera, već  u napuštanju određenog ponašanja i pogleda na svijet. Evo nekoliko stvari kojih se trebate odreći kako bi uistinu postali sretni.

Krivnja - Predbacivanje krivnje nije ništa drugo doli žrtvenog janjeta koje snosi svu odgovornost vašeg neuspjeha. Lakše je uprti prstom u nekoga ili nešto nego priznati vlastitu krivnju. Krivnja nikada nije konstruktivna, a kao takva šteti i vama i drugoj osobi. Ne samo da vas svaljivanje krivnje udaljava od rješenja problema, već vas sputava da rastete kao osoba.

Ostavljanje dojma - Kada istinski prihvatite ono što jeste te se pomirite sa svim manama i vrlinama koje vas krase, tada postajete potpuna osoba koja se osjeća ugodno u vlastitoj koži. To samopouzdanje je oklop koji vas štiti od tuđeg mišljenja. Više vam neće biti važno dopadate li se nekome ili ne jer znate da u vašem životu nema mjesta za osobe koje osuđuju druge.

Žrtva - Stav da ste vi samo rezultat svih izvanjskih varijabli sprječava vas da primite u ruke uzde svojeg života. Život može biti nepravedan, neljubazan i nepošten, no ako zaglavite u limbu samosažaljenja, u mentalitetu žrtve vrlo teško ćete postati sretni i zadovoljni.

Pretvaranje - Današnje društvo koje, u pravilu, nagrađuje savršenstvo iziskuje od nas konstantno glumatanje. Kako bi bili prihvaćeni i svima dopadljivi svijetu se prezentiramo kao stvorenja bez i jedne greške ili mane. No, naša ljepota leži baš u našoj ranjivosti, svima manama, ljubavi koju možemo iskazati te dubokim, kompleksnim emocijama koje nas čine ljudima. Kada prihvatimo ono što jesmo i odlučimo biti autentični, a ne savršeni, onda omogućavamo sami sebi da se istinski povežemo s drugima. Zaboravite na glumu i obmane jer ste savršeni takvi kavi jeste.

24.05.2012. 21:02:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna smjena dostava
    25.05.2012. 03:13
    Nije to tako jednostavno kada mediji manipuliraju društvom i nameću konzumerističke standarde.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh