« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
REZULTATI GARANTIRANI

Odmorite se pomoću gladovanja i vježbanja

Trend odlaska na "odmor detoksikacije" koji uključuje gladovanje i mukotrpno vježbanje zahvatio je dobrostojeće žene

ljetovanje odmor
Više o

detoksikacija

,

vježbanje

,

mršavljenje

,

odmor

,

gladovanje

Predstavnik jedne od kompanija koja organizira takve "zdrave odmore", lanca "Von Essen" hotela, tvrdi da su gosti oduševljeni tretmanom koji dobivaju u luksuznim odmaralištima s nekoliko zvjezdica, gdje ne konzumiraju ništa osim voćnih sokova i drugih niskokaloričnih napitaka nekoliko dana. Luksuzna odmarališta preferiraju naziv "Ciljani wellness program" umjesto "odmora izgladnjivanja".

Julia Perowne, direktorica PR agencije iz Londona, sudjelovala je u nekoliko takvih programa, poput onih na koje su išle Sarah Ferguson i Beyonce. Opisala je jedan uobičajeni dan programa, koji se sastoji od pijenja čaja i šnite kruha za doručak, koja se nebrojeno puta žvaće kako bi tijelo dobilo što veći osjećaj sitosti. Nakon toga slijedi vježbanje, sauna i kozmetičko čišćenje lica i tijela. Za ručak se jede proteinska pasta, za večeru opet čaj, a na spavanje se ide najkasnije u 21 sat. Wellness garantira gubitak od pet do osam kilograma za tjedan dana, na navodno zdrav način.

"Takav režim ima smisla dok ste tamo i imate jasan cilj ispred sebe, ali njega je nemoguće ostvariti u svakodnevnom životu", dodala je Julia Perowne.

21.04.2011. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh