« Život
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SAMO NAJBOLJE

Odaberite pivo umjesto vina - ima manje kalorija

Zamijenite li bijelo vino za jednaku količinu piva, u svoj organizam ćete unositi manje kalorija i lakše smršavjeti

pivo vino kalorije
pivo vino kalorije (Shutterstock)
Više o

pivo

,

vino

,

alkohol

,

Charles Bamforth

Iako većina ljudi vjeruje da je bijelo vino najmanje kalorično alkoholno piće, to nije istina. Istraživanja, naime, pokazuju da je pivo alkoholno piće koje ima najmanje kalorija, a tvrdi to i profesor Charles Bamforth, voditelj odsjeka za tehnologiju prehrane i znanosti na Sveučilištu Kalifornija.

Primjerice, čaša suhog bijelog vina sadrži u prosjeku 131 kaloriju, što je 46 kalorija više od iste količine piva. Osim toga, što pivo ima manje alkohola, to je i manje kalorično. Dakle, zamijenite li jednake količine bijelog vina za iste količine piva, u svoj organizam ćete unositi manje kalorija i lakše smršavjeti.

>> Može li pivo zbilja ojačati naše kosti?

''Godinama se smatralo da je pivo piće koje pospješuje pretilost. Međutim, glavni izvor kalorija u alkoholnim pićima je sam alkohol. Što ga je manje, tim bolje. A budući da pivo sadrži najmanje alkohola, samim time je i najmanje kalorično'', zaključuje prof. Bamforth.

Dodaje da je najbolja vrsta piva ono svijetlo s malo alkohola, a što je pivo tamnije i s više alkohola, ima i više kalorija.

10.08.2010. 22:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh