« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina
Last ripper

Od sada možete skidati pjesme besplatno i legalno

Skidanje glazbe odavno je uobičajena praksa korisnika interneta, ali je sada cijela stvar po prvi puta potpuno legalna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

last.fm

,

the last ripper

,

besplatno skidanje glazbe

,

legalno skidanje glazbe

Lov na besplatne pjesme je prije samo nekoliko godina bio vrlo kompliciran i često bezuspješan. Nešto starije generacije još se dobro sjećaju kupnje praznih kazeta i noćnih dežurstava ispred radio prijemnika u nadi da će konačno zasvirati "ona super nova stvar".

Brzu reakciju na tipku "record" i kasnije "stop" kako bi se snimila samo pjesma bez upadica voditelja radio programa, zauvijek je u povijest poslao mp3 format.

Slušanje radija sada je moguće u savršenoj kvaliteti zvuka, bez traženja frekvencija, u bilo kojem dijelu svijeta. Live-stream tehnologija donosi omiljenu radio postaju direktno na računalo slušatelja, a pomoću odgovarajućeg programa moguće je najdraže pjesme zauvijek pohraniti na računalu.

Nedostatak klasičnih radio postaja je što slušatelj još uvijek ne može samostalno kreirati popis pjesama, ali postoji i Last.fm, koji glazbu slaže prema preferencijama svakog individualnog korisnika.

Osim što koristi algoritam kojim prepoznaje omiljenu glazbu svojih korisnika, Last.fm omogućuje i međusobno druženje slušatelja sličnih glazbenih ukusa.

Pomoću besplatnog programa TheLastRipper moguće je odnedavno u mp3 formatu pohraniti sve pjesme dostupne na Last.fm-u i to potpuno besplatno i što je novost na internetu - potpuno legalno.

Program automatski pohranjuje sve pjesme prema izvođaču, albumu ili naslovu te usput skida cover pripadajućeg CD-a i važne ID3-tagove.

TheLastRipper radi na operativnim sustavima Windows XP, Vista, Linux i Mac OSX , a prije instalacije, potrebno je skinuti i potporni, besplatni Microsoftov program NET Framework 2.

Skidanje glazbe putem Last.fm-a je zakonski potpuno legalno, za razliku od skidanja iz drugih izvora pomoću torrenta i sličnih programa. Zakonski akti, naime, dopuštaju neograničeno korištenje mp3 pjesama skinutih s radija na internetu.

21.09.2009. 18:36:01
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  nikolina
  13.04.2015. 11:02
  kako ja da istaliram neku pjesmu na telefon
 2. avatar
  Matej
  17.09.2015. 15:23
  Ako budem mogo skidati pjesme besplatno.
  Bit će dobro
 3. avatar
  Matej
  17.09.2015. 15:24
  Ako budem mogo skidati pjesme besplatno.
  Bit će dobro
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh