« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana
KONFERENCIJE

Od malih nogu - platforma i konferencija

Za one koji ne znaju, OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma posvećena afirmaciji i promociji kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji

Od malih nogu
Od malih nogu (Arhiva)
Više o

konferencija

,

Od malih nogu

Tim koji stoji iza regionalne platforme OD MALIH NOG(U) potaknut stanjem na kulturno-umjetničkoj sceni uslijed pandemije, posebice zapuštenošću one umjetnosti koja se obraća djeci i mladima kao osjetljivoj skupini, ali i žustrim i proaktivnim dijalogom koji vodi s kolegama iz čitave regije posljednjih mjeseci, sa zadovoljstvom najavljuje regionalnu online konferenciju na 5 velikih VAŽNIH tema!

Za one koji ne znaju, OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma posvećena afirmaciji i promociji kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji.

Ovim putem POZIVAMO VAS DA BUDETE AKTIVNA PUBLIKA (i ujedno i sudionici) ove konferencije tijekom 5 radnih dana!

Kroz prvi ciklus online konferencija održanih tijekom prošle godine na nacionalnom nivou u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji izdvojili smo 5 ključnih tema o kojima treba razgovarati i pokrenuti javnu diskusiju / debatu / raspravu.

Regionalna plaforma OD MALIH NOG(U) ovom prilikom okuplja 40-ero stručnjaka, voditelja kazališta, umjetnika ili predstavnika institucija, petero moderatora, kritičara ili teatrologa (uskoro više informacija o tome tko su sudionici online konferencija) koji će o kazalištu za djecu i mlade govoriti iz različitih pozicija, kutova i stajališta!

Teme i raspored konferencija su sljedeći:

1. Kolaboracije, koprodukcije i modeli suradnje u kazalištu za djecu i mlade (ponedjeljak / 22. veljače 2021. / 10-13h)

2. Repertoarske politike u kazalištu za djecu i mlade (utorak / 23. veljače 2021. / 10-13h)

3. Kulturne politike u kazalištu za djecu i mlade (srijeda / 24. veljače 2021. / 10-13h)

4. Festivali kazališta za djecu i mlade (četvrtak / 25. veljače 2021. / 10-13h)

5. Kazalište za mlade (petak / 26. veljače 2021. / 10-13h)

Svi zainteresirani za bilo koju od ovih tema imat će mogućnost biti AKTIVNA PUBLIKA, pratiti live stream svih 5 dana konferencije na našoj Facebook stranici, gdje će moći ostavljati komentare, postavljati pitanja, dobiti odgovore od sudionika konferencija i na taj način i sami postati sudionicima ovog velikog važnog događaja, u ovom povijesnom trenutku kada mijenjamo stanje stvari!

Program s više detalja stiže uskoro, stoga nas pratite za više informacija. A mi se radujemo što ćemo konačno zajedno, kvalitetno, otvoreno i javno razgovarati o ovim temama, produbiti ih, međusobno podijeliti primjere dobrih praksi i možda zatrti put ka rješenjima nekih od mnogobrojnih problema koji već dugo postoje u kazalištu za djecu i mlade u našoj regiji.

19.02.2021. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh