« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
SVE JE U POGLEDU

Oči muškarca otkrivaju njegove prave namjere

Pitanje je to koje si žene postavljaju još od rajskog vrta: sviđam li mu se doista ili me želi samo radi jedne stvari?

Pogledajte ga u oči ...
Pogledajte ga u oči ... (Dreamstime)
Više o

žene

,

lice

,

muškarci

,

privlačnost

,

ozbiljna veza

,

tijelo

,

flert

Znanstvenici su otkrili kako jednostavan test može odrediti prave namjere muškarca, a odgovor se, po svemu sudeći nalazi u njegovim očima.

Ako zadrži kontakt očima duži vremenski period, to znači da vas gleda kao potencijalnu partnericu s kojom želi nešto ozbiljnije. Ali ako mu pogled leti preko lica na tijelo i obrnuto, šanse za nešto više osim flerta ili kratke avanture nisu izgledne. Studija je otkrila da tijelo nije toliko bitno koliko i lice, kada muškarac traži životnu družicu.

Psiholog dr. Anthony Little sa Sveučilišta Stirling objašnjava: ˝Ako tražite ozbiljnu vezu, tražite prijateljski nastrojenu, duhovitu i dragu osobu, a to su informacije koje dobivate s lica. No što se tiče avantura, muškarcima nije toliko bitno lice, već tijelo postaje ono što ih privlači. Jednostavno promijene fokus pažnje.˝

U studiji koju je proveo dr. Tom Currie sa Tokijskog sveučilišta, 10 muških i ženskih modela zamoljeni su da poziraju samo u donjem rublju. Testiranje se zatim premjestilo na internet, a 127 muških i 133 ženskih volontera zamoljeno je da ocijeni atraktivnost modela u slučaju ozbiljne veze i kratkotrajne avanture.

Prvo su ocjenjivali odvojene slike lica i tijela, a zatim cijelu fotografiju. Istraživači su otkrili da u slučaju potrage za ozbiljnom partnericom, samo 20 posto muškaraca dalo je višu ocjenu slici ženskog tijela. No to je skočilo na 40 posto kada su zamoljeni da ocijene atraktivnost u slučaju flerta.

˝Kod oba spola, lice je bilo važnije od tijela kada ocjenjuju generalnu atraktivnost. Jedina je razlika bila kod muškaraca kada su ocjenjivali kratkotrajnu avanturu. Tada je izgled ženskog tijela postao važniji˝, dodaje dr. Little.

27.12.2012. 21:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh