« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
PREKINIMO TIŠINU

Objavljene nove fotografije ponižavanja zarobljenih Palestinaca

U utorak objavljenje fotografije bivše izraleske vojnikinje pored palestinskih zarobljenika zgrozile su javnost, izralesku vosjku i Palestince

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube - screenshot)
Više o

Izrael

,

vojska

,

Palestina

,

zarobljenici

Izraelski mediji objavili su u srijedu nove fotografije izraelskih vojnika koji poziraju pored palestinskih zarobljenika, povezanih očiju i svezanih ruku, dokazujući da objavljivanje prvog niza fotografija tog tipa od ponedjeljka nije bio izoliran slučaj.

"Postao je običaj vojnika da snimaju takve fotografije koje pokazuju situacije u kojima se nalaze oni i Palestinci", izjavio je Yehouda Shaul, predstavnik nevladine organizacije "Prekinimo tišinu", koja je zaslužna za objavljivanje tih novih fotografija. Ta nevladina organizacija za borbu protiv okupacije već godinama skuplja svjedočanstva vojnika. Na novim fotografijama objavljenima na Facebooku vide se vojnici kako okružuju zarobljenicu na koljenima ili pak vojnik koji leži pored zarobljenika koji sjedi s rukama na leđima, ili pak vojnik koji pozira pored ranjenog Palestinca.

Fotografije najčešće prikazuju zarobljenike u ponižavajućem položaju. Fotografije bivše izraelske vojnikinje koja pozira nasmiješena pored palestinskih zarobljenika ilustrirajući vojno službovanje koje opisuje kao "najljepše razdoblje" svojeg života, izazvale su u utorak neugodu među izraelskom vojskom te zgražanje Palestinaca. (hina/metro-portal)

18.08.2010. 22:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    19.08.2010. 07:35
    i to rade već 43 godine: ponižavaju i ubijaju palestince... i to im je najljepše razdoblje u životu

    bolesno :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh