« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
STRAŠNO

Objavljen video Breivikovog bombaškog napada

Video snimka prikazuje pod raznim kutovima eksploziju bombe od gotovo tone u kojoj je poginulo osam soba a ozlijeđeno je više desetaka

Breivik je ostavio kaos i razaranje za sobom
Breivik je ostavio kaos i razaranje za sobom (Screenshot YouTube)
Više o

YouTube

,

teroristički napad

,

bombaški napad

,

video

,

Anders Behring Breivik

,

Breivikov manifest

Norveška javna televizija NRK objavila je u ponedjeljak prvi put video snimku koja prikazuje krajnjeg desničara Andersa Behringa Breivika kako parkira kamionet-bombu u čijoj je eksploziji poginulo osam osoba u Oslu 22. srpnja 2011.

Snimljeni kamerama za video nadzor, prizori pokazuju bijeli kamionet kako se parkira u podnožju zgrade u kojoj se nalaze premijerovi uredi te vozača, odjevena u uniformu, kako se udaljuje krupnim koracima.

Video snimka koju komentira službenik sigurnosti dežuran toga dana, prikazuje pod raznim kutovima eksploziju bombe od gotovo tone u kojoj je poginulo osam soba a ozlijeđeno je više desetaka.

Vidi se i Breivik kako odlazi drugim vozilom, sivim Fiatom, s kojim će potom krenuti na otok Utoeya. Ondje će otvoriti vatru na skup mladih laburista, pri čemu će pasti novih 69 žrtava.

Prizori atentata već su emitirani tijekom suđenja ali ih prvi put vidi široka javnost. Breivik je 24. kolovoza osuđen na maksimalnu kaznu od 21 godine zatvora koja se može unedogled produžavati, dok god ga se bude smatralo opasnim.

26.11.2012. 17:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh