« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JEDNAKA PRAVA

Obama pozvao na vjersku snošljivost prema islamu

Američki predsjednik založio se za vjersku snošljivost prema islamu u SAD-u, gdje uoči devete obljetnice terorističkih napada od 11. rujna 2001., raste islamofobija

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

Islam

,

požar kod Šibenika

"Ova zemlja stoji na stajalištu da su svi muškarci i žene stvoreni jednaki i da imaju neotuđiva prava, uključujući slobodu vjere", rekao je Obama na konferenciji za tisak u Bijeloj kući.

Ako crkva, sinagoga ili hinduistički hram mogu biti izgrađeni na tom mjestu, onda bi trebalo biti dopušteno i za džamiju, rekao je. "Mi nismo u ratu protiv islama. Mi smo u ratu protiv terorističkih organizacija koje iskrivljavaju islam", istakao je Obama.

Na pitanje novinara o nastojanju floridskog pastora Terrya Jonesa da spali primjerke Kurana u znak prosvjeda zbog napada od 11. rujna, Obama je kazao kako se to protivi američkim načelima.

"Ideja da se spali sveti tekst tuđe religije je u suprotnosti s američkim načelima", rekao je Obama, izrazivši nadu da će pastor Jones odustati od svog nauma, koji je on ranije ovoga tjedna nazvao "ekshibicijom".

Govoreći o subotnjoj devetoj obljetnici terorističkih napada na New York i Washington 11. rujna 2001., najavio je da će ga Amerikanci obilježiti kao dan sjećanja i služenje zajednici, uključujući se u brojne volonterske aktivnosti i doniranje. (hina/metro-portal)

10.09.2010. 21:39:25
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    11.09.2010. 09:58
    ZASTO TO bUSH NE RADI,ZAR NIJE ON NAJODGOVORNIJI ZA STANJE U SVJETU I PATNJE MUSLIMANA SIROM SVJETA.
  2. avatar
    emin
    11.09.2010. 10:02
    BIO SAM JEDAN MEDJU PRVIM KOJI JE OSJETIO POSLEDICE MRZNJE PREMA MUSLIMANIMA.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh