« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina
NVIDIA

NVIDIA predstavlja Max-Q za prijenosnike

Novi pristup dizajnu koji redefinira gejming prjenosnike od samog korijena čineći ih tako tanjim, tišim i bržim, kaže NVIDIA

Moćni Max-Q prijenosnici
Moćni Max-Q prijenosnici (NVIDIA)
Više o

NVIDIA

,

Max-Q

NVIDIA je na Computex sajmu upravo predstavila Max-Q, novi pristup dizajnu koji redefinira gejming prjenosnike od samog korijena čineći ih tako tanjim, tišim i bržim. Novi modeli će biti dostupni od svih vodećih OEM-ova širom svijeta od 27. lipnja.

Max-Q, integrirani dio NASA misije, je definiran kao točka u kojoj je aerodinamički pritisak na raketu tijekom ljeta maksimalan. NVIDIA je primijenila sličan princip kada je u pitanju dizajn Max-Q prijenosnika i omogućila time da proizvođači naprave prijenosnike koji su 3 puta tanji i nude do 3 puta više perfomansi u odnosu na prošlu generaciju.

Rezultat svega toga je gejming platforma visokih perfomansi koja donosi prijenosnike tanke čak 18mm, što je u usporedbi debljina MacBook Air-a, ali sa gejming perfomansama koje su do 70 posto više u odnosu na ono što je trenutno u ponudi.

Odlike Max-Q laptopa

U srcu ovih perfomansi se nalazi NVIDIA Pascal TM, najefikasnija gejming GPU arhitektura na svijetu. Kako bi dobili još više perfomansi NVIDIA je dodatno optimizirala i konfiguriranje Pascal za još više snage. A uz Max-Q kompletan dizajn je precizno uklopljen, uključujući sam prijenosnik, GPU, drajver, termalne i električne komponente, sve kako bi se dobila maksimalna učinkovitost.

Kombinacijom raketne znanosti i preciznog dizajna Max-Q lansira PC gejming na prijenosnicima u stratosferu:

Moćni GPU-ovi i maksimalna učinkovitost: Baziran na NVIDIA Pascal GPU arhitekturi,  GeForce GTX 1080 je proizveden u vodećem FinFET 16nm procesu i uz to koristi GDDR5X memoriju. Max-Q kombinira novi sustav za upravljanje GPU-om za maksimalnu učinkovitost uz optimizacije poput optimizirana kriva niske voltaže koja poboljšava perfomanse i umanjuje potrošnju energije.

Optimalne perfomanse: Uz učinkovit rad GPU-a na niskim frekvenicja igra Ready drajveri su podešeni tako da omoguće optimalnu učinkovitost sustava dok u isto vrijeme čine gejming iskustvo sjajnim na svakom mogućem sustavu.

Napredna termalna rješenja i optimalna učinkovitost: Kako bi izvukli maksimalne perfomanse iz sustava ovi Max-Q računala posjeduju sofisticirani termalni i električni dizajn.

Ultimativni gejming prijenosnik

Uz Max-Q prijenosnike igrači mogu iskusiti vrhunski gejming i zabavu u visokoj rezoluciji kad god to požele i gdje god se nalazili. Max-Q računala podržavaju kompletnu GeForce gejming platformu koja uključuje najnovije gejming tehnologije poput Game Ready driveri, NVIDIA G-SYNCTM tehnologija, VR, 4K gejming i mnoge druge.

Max-Q prijenosnici su takođe spremni i za NVIDIA GeForce Experience, kompletnu softversku platformu koja omogućuje automatske gejm profile kako bi osigurali da gejmeri pokreću igru s najboljim mogućim grafičkim postavkama za njihov sustav.

NVIDIA WhisperMode tehnologija

NVIDIA je također predstavila svoju NVIDIA WhisperMode tehnologiju koja čini laptopove daleko tišim tijekom igre. WhisperMode tehnologija inteligentno balansira između frejm rejta i grafičkih postavke kako bi se postigla maksimalna energetska učinkovitost.

Dostupnost

MaxQ računala opremljene sa GeForce GTX 1080,1070 i 1060 grafičkim procesorima će biti dostupni od 27. lipnja od strane vodećih proizvođača, poput: Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic'5 i XoticPC.

31.05.2017. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh