« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
COOL

Essential Phone za one koji žele posjedovati tehnologiju, a ne suprotno

Essential Phone PH-1
Essential Phone PH-1 (Essential)
Više o

Android

,

specifikacije

,

Andy Rubin

,

Essential Phone PH-1

Andy Rubin, svima nam poznat kao jedan od osnivača Androida, osmislio je pametan telefon i nazvao ga Essential Phone PH-1. Nije namijenjen onima koji vole jeftine uređaje, padaju pod marketinške strategije ili slijede modne trendove već onima koji žele posjedovati tehnologiju, a ne suprotno.

Essential Phone PH-1 ima svoju dizajnersku filozofiju i modularni sustav dodatne opreme. Dolazi u crnoj, bijeloj, sivoj i plavkasto zelenoj boji kućišta. Dimenzija je 141.5 × 71,1 × 7,8 mm i mase 185 grama. Okvir je napravljen je od Titana pod kutom od 90 stupnjeva sa zakrivljenim ukošenim rubom. Proizvodi ga mala tvrtke u Njemačkoj. Titan je izdržljiv, ali i ime zvuči dobro, zar ne?

Keramika korištena u izradi stražnje strane izgleda poput stakla, ali otpornija je na udarce od samog stakla. U svakom slučaju je otporniji na udarce od Xiaomi Mi Mix, koji je 100 posto izrađen od keramike. Na poleđini se nalaze ID biometrijski senzor otiska prsta, 13 MP dvije leće kamera (RGB i monokromatska, f / 1,85 otvora) i par magnetskih pinova za spajanje dodatnih modula u desnom kutu.

Kamere imaju podršku hibridnog autofokusa koji uključuje kontrast, fazni auto fokus (PDAF) i IR laserski fokus. Također ima mogućnost snimanja 4K video zapisa.

Mobitel dolazi s USB priključkom vrste C i bez 3,5 mm analognog priključak za slušalice.

Essential Phone PH-1: ekran i zaslon

Gotovo cijelu prednju stranu pokriva LTPS zaslon s Corning Gorilla Glass 5 zaštitom na vrhu. Duljine je dijagonale 5.7 inča, rezolucije 2560 x 1360 piksela gustoće 504 piksela po kvadratnom inču i omjer 19:10. Pomalo je zvuči neobično da se prednja kamera za video pozive ili selfije nalazi u samom središtu prednjice. No, ne mora nužno značiti da je loš odabir. Ne bi trebali unaprijed kritizirati. Kamera je 8 MP senzora s podrškom 4K video snimanja.

Essential Phone PH-1 - hardverski parametri

Parametri hardvera uključuju Qualcomm Snapdragon 835 na 2.45 GHz, Adreno 540, 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Nema mogućnosti proširenja SD karticom.

Za povezivanje na popisu se nalaze 4G LTE s podrškom europskih frekvencija, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 5.0 i GPS s GLONASS. Kapacitet baterije je 3 040 mAh.

Essential Phone PH-1 - operativni sustav

Uređaj zasad koristi Android operativni sustav bez junk aplikacija ili novog GUI. Rubin radi na novoj platformi Ambijentalni OS, koja se može široko primijeniti za sve pametne uređaje u kući. Tako da novu platformu možemo očekivati u nekim budućim uređajima. Uostalom, tko zna možda bude i prvi model nadograđen.

Essential Phone PH-1: osnovni pribor

Od osnovnog pribora prvi koji će bit dostupni za kupnju uz uređaj su bežično punjenje i kamera 12 MP senzora (riblje oko) koja može snimati 4K video u 360 stupnjeva na 30fps. Veličine je Modul kamere također ima četiri mikrofona za snimanje zvuka sa svih strana. palaca palca. Neće biti potrebno bilo kakvo Bluetooth povezivanje ili aplikacija. Više dodataka se očekuje u budućnosti.

Essential Phone PH-1 - cijena i dostupnost za kupnju

Essential Phone PH-1po cijeni od 699 dolara plus ako želite dodatni modul kamere, potrebno je dodati još 50 dolara na osnovnu cijenu. Uređaj se može rezervirati na web stranicama tvrtke https://www.essential.com/ , a isporuka kreće za mjesec dana, ali samo u SAD-u. Međunarodno izdanje bit će objavljeno kasnije.

Piše: Sanja Ledinek
01.06.2017. 09:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh