« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
FLEKSIBILNOST

Novim vježbama do tijela kakvo ima Barbie, ili bar sličnog

Savršene obline, duge noge, ravan trbuh - svi to želimo, ali ipak u želji da izgledamo baš kao Barbie moramo biti realni

(Romina N McGuinness/MWN)
Više o

Barbie

,

tjelovježba

,

vježbanje

,

Barbika

,

Rosie Rowlands

,

Barbie tijelo

Lutka Barbie simbol je vječne mladosti, ljepote i fleksibilnosti - to im i nije baš teško budući da su izrađene od plastike. Ipak, jedna teretana u Londonu odlučila je posvetiti cijeli jedan način vježbanja heroini našeg djetinjstva - zove se 'Bend it like Barbie' (Savijajte se kao Barbie). U igri nisu silikoni, ali instruktorica Rosie Rowlands žene želi učiniti fleksibilnima, savitljivima, okretnima i istoniranima do savršenstva.

''Imati figuru kao Barbie je anatomski nemoguće'', objašnjava Rowlands, plesačica i ''čovjek od gume''. ''Ono što želite je da se možete vratiti u feksibilnost vaše mladosti. Kod nekih ljudi ne ide dalje od toga da postanu gipkiji i da mogu dotaknuti nožne prste, a drugi već mogu napraviti špagu.''

Vježbanje se usredotočuje na ramena, kralješnicu, tetive koljena, pregib kukova, opkorak, stražnjicu i stopala - tijelo poput Barbike može se postići samo ako radi cijelo tijelo.

''Počinjemo sa zagrijavanjem koje uključuje pokrete opuštanja i aerobika kako bi se tijelo opustilo. Pokrećemo kralješnicu, radimo istezanja sa strane i poboljšavamo tetive koljena, idući svakim treningom sve dalje s pokretima'', kaže Rowlands.

Figura poput lutke Barbie nije savršena, jer to bi bilo nerealno, već se radi o tome da tijelo postane fleksibilnije. Rosie Rowlands fokusira se na izgradnju snage tako što se rade gibanja unazad, mostovi, dakle pokreti koje je teže izvesti što je čovjek stariji.

Rowlands potom fokus pomiče na noge, pa sudionici rade na pregibima kukova i tetivama koljena, te eventualno rade špage. Tada se prelazi na istezanje kralješnice i rad sa stražnjicom.

''Sat je sličan masaži cijelog tijela, morate se usredotočiti na svako pojedino područje, posebno kad se radi o fleksibilnosti. Možete svaki dan trčati kako biste istonirali tijelo, ali ovo će učvrstiti vaše mišiće, a ono što želite je izdužiti svoje tijelo. Što ste fleksibilniji, manje ćete biti skloni ozljedama'', kaže Rowlandsova.

''Svi mi imamo predodžbu kako bismo izgledali u besprijekornom svijetu, a iako možemo nastojati imati Barbieine vitke i gipke udove, ono što bismo zbilja trebali željeti je biti zdrav što je više moguće'', naglašava Rowlands. Jer, Barbie zbilja nije ništa drugo osim plastike...

Piše: Romina McGuinness/ Metro World News
09.03.2010. 21:22:10
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  laura
  19.11.2010. 21:14
  želim barbie jer su cool
 2. avatar
  sara
  29.04.2011. 17:39
  ja neznam niti malo engleski
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh