« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
UPORNO

Nove sankcije za Rusiju

Sjedinjene Države u uskoj suradnji s Europskom unijom pripremaju nove gospodarske sankcije Rusiji, optuženoj za agresiju na Ukrajinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

SAD

,

EU

,

Rusija

,

sankcije

'Sjedinjene Države pripremaju nove sankcije, radimo u koordinaciji s Europljanima', rekao je Ben Rhodes, zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Baracka Obame tijekom telefonske konferencije. 'Ako Rusija nastavi pogoršavati stanje u Ukrajini, spremni smo izvršiti dodatni pritisak', dodao je.

Rhodes nije precizirao koje sankcije Washington razmatra.

Europska unija bi trebala u petak poslijepodne najaviti nove sankcije Rusiji, koje su odredili europski čelnici nakon informacija o sudjelovanju ruskih postrojba u sukobima uz proruske pobunjenike.

U prijedlozima Europske komisije veleposlanicima predviđa se pooštrenje gospodarskih sankcija nazvanih faza 3, određenih krajem srpnja koje su usmjerene na tržište kapitala, obranu, artikle za civilnu u vojnu uporabu i osjetljive tehnologije.

Dvadesetak osoba iz krugova vlasti i bliskih ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu mogle bi biti dodane na popis osoba kojima je imovina zaleđena i zabranjeno putovati u EU, među kojima se spominje ime ruskog ministra obrane Šergeja Šojgua, prema jednom europskom izvoru.

05.09.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh