« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
DAVE

Nove sankcije Sjevernoj Koreji, produžene Siriji

Ministri su zabranili 'izvoz u Sjevernu Koreju i uvoz iz nje bitnih sastojaka za balističke projektile kao što su neke vrste aluminija

Sjevernu Koreju pokušavaju i dalje slomiti
Sjevernu Koreju pokušavaju i dalje slomiti (Arhiva)
Više o

EU

,

Sjeverna Koreja

,

sankcije

,

Sirija

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius je pozdravio odluku EU-a kao 'dodatnu potporu Koaliciji' donesenu na zahtjev čelnika sirijske oporbe Ahmeda Moaza al-Khatiba. Velika većina članica EU-a je bila protiv ukidanja embarga na oružje sirijskoj oporbi zbog straha od rasplamsavanja sukoba te ocjenjujući da 'nema nestašice oružja u Siriji', već suprotno.

Europska unija u ponedjeljak je postrožila režim sankcija protiv Sjeverne Koreje nakon što je ona 12. veljače izvela nuklearni pokus, doznaje se iz europskih izvora. Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU odlučili su dodati još imena na popis osoba kojima je zabranjeno putovati u 27 zemalja članica ili organizacija kojima je zamrznuta imovina. Na tom su popisu odsad 26 osoba i 33 organizacije, doznaje se iz istog izvora.

Ministri su uz to zabranili 'izvoz u Sjevernu Koreju i uvoz iz nje bitnih sastojaka za balističke projektile kao što su neke vrste aluminija', stoji u njihovim zaključcima. Zabranjena je i trgovina zlatom, plemenitim metalima i dijamantima a europske banke 'više neće smjeti osnivati poslovnice ili urede', kaže se u ministarskoj izjavi.

19.02.2013. 04:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh