« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ZNA GOTOVO SVE

Zaboravite Google, nova stranica daje odgovore na sva pitanja

Trueknowledge je internetski servis koji doslovno daje odgovore na sva vaša pitanja i s vremenom postaje sve 'pametniji'

Trueknowledge.com
Trueknowledge.com (Trueknowledge.com - screenshot)

Zahvaljujući posljednjim tehnološkim napredcima računalni stručnjaci su uspjeli stvoriti internetsku stranicu koja nosi epitet najboljeg pružatelja odgovora. Trueknowledge.com servis je koji, dakle, daje odgovore na sva pitanja koja vam mogu pasti na pamet, kako tvrde njegovi stvaratelji. William Tunstall-Pedoe iz Cambridgea, jedan od osnivača stranice, kaže da je ona posebna po tome što daje jasne i izravne odgovore na „trilijune pitanja" koja nas zanimaju bez dodatnih referenci ili izvora informacija. Na primjer, upitate kada je rođen Bob Dylan, stranica će vam dati izravan odgovo, piše Daily Mail.

U slučaju da ne zna odgovor, jednostavno će vam navesti da ga ne zna. Stranica ne zna sve, ali s vremenom se njen sadržaj nadopunjuje pa će postotak pitanja bez odgovora biti sve manji i manji. Tunsdall-Pedoe kaže da se sve temelji na specifičnoj semantičkoj tehnologiji koja se razvijala godinama. Stranica razumije pitanje korisnika, a postojeće znanje obrađuje i kombinira u obliku novih činjenica i na taj način daje odgovore na pitanja s kojima se prije nije susretala. U postolju stranice je, da pojasnimo, ustvari skup činjenica i podataka - njen sadržaj je skup svjetskog znanja s činjeničnim, zdravorazumskim i leksičkim instancama. O čemu se konkretno radi provjerite ovdje.

14.02.2011. 13:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    14.02.2011. 18:32
    pa ne vidim valjani razlog da zaboravim google
  2. avatar
    ZarađujemMasno
    14.02.2011. 18:33
    .. pogotovo zato je je to integrirano sa njime,,, samo prepisivate članke a sami ne kužite značenje onog što pišete
  3. avatar
    armin
    28.06.2012. 13:29
    naj
  4. avatar
    nerina
    04.08.2012. 17:45
    kada ce biti film izgubljeni princ
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh