« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DOBRO ILI LOŠE?

Nova aplikacija za Facebook - locirajte prijatelja

Početkom idućeg mjeseca, preko 400 milijuna Facebook korisnika moći će vidjeti novu uslugu

(Facebook)
Više o

Facebook

,

aplikacije

,

lociranje

Facebook, jedna od najvećih socijalnih stranica, koja broji preko 200 milijuna korisnika, uskoro će svojim članovima omogućiti korištenje nove aplikacije. Riječ je o aplikaciji pomoću koje će korisnici moći vidjeti trenutnu lokaciju svojih prijatelja.

Početkom idućeg mjeseca, preko 400 milijuna Facebook korisnika moći će vidjeti novu uslugu koju će im ova socijalna mreža omogućiti. Aplikacija bi trebala zaživjeti koncem travnja, na tvrtkinoj godišnjoj konferenciji.

U pripremi za uvođenje nove aplikacije, Facebook je u studenome prošle godine osuvremenio pravila o privatnosti koje su jednaka ostalim sadržajima koje korisnik stavlja na profil.

Stručnjaci iz Facebooka koji su radili na ovoj aplikaciji punih godinu dana, odlučili su sačekati pravi trenutak za objavljivanje ove aplikacije, kada ona bude potpuno spremna za usvajanje.

Razine privatnosti mogu se namještati i za ovu aplikaciju, kao i za sve druge na Facebooku.

Na pitanja o značajkama ove aplikacije, Facebookova glasnogovornica Meredith Chin ostala je suzdržana. Putem e - maila poslala je objavu u kojoj piše kako „stručnjaci u Facebooku konstantno eksperimentiraju s novim aplikacijama i mogućnostima. U ovom trenutku nismo spremni detaljnije komentirati ovu aplikaciju."

Nova aplikacija moći će biti korištena iz dva aspekta. Prvi aspekt je direktno ponuđena usluga od strane Facebooka, koja omogućava korisnicima da svoju lokaciju podijele s prijateljima. Drugi će biti skup softverskih alata, koje će vanjski programeri moći koristiti za stvaranje vlastite usluge ili aplikacije na Facebooku, a koje su vezane za trenutni položaj.

Aplikacija zanimljiva tvrtkama

Od Facebookovih 400 milijuna korisnika, oko 50 posto se prijavi na stranicu barem jednom dnevno, a 100 milijuna ljudi pristupa usluzi putem mobilnih uređaja. To čini ovu aplikaciju zanimljivu tvrtkama, koje će na taj način moći indirektno „upadati u oči" korisnicima i nuditi im svoj proizvod ili uslugu.

Prema podatcima koje je objavio sam Facebook, na njihovoj stranici svakodnevno se promovira više od 1,5 milijuna lokalnih poduzeća iz cijelog svijeta. Dakle jasno je koliko će ova aplikacija dodatno motivirati tvrtke za promidžbu na Facebooku.

Ovime Facebook baca rukavicu svojim najvećim konkurentima Googleu i Twitteru, koji ovu aplikaciju posjeduju već neko vrijeme. Google je 2009. godine objavio aplikaciju Google Latitude.

Više na Profitiraj.hr

10.03.2010. 13:17:26
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Hrvoje
    10.03.2010. 16:41
    bye-bye privatnost -.-'
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh