« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Nokia 2 dobila Android 8.1 Oreo

Moramo reći kako Nokia 2 sa svojih 1GB radne memorije možda i neće vrtjeti 8.1 Oreo kao poneki konkurent ali smo sigurni kako će svi vlasnici biti i više no oduševljeni dolaskom nove nadogradnje

Nokia 2 dobila nadogradnju
Nokia 2 dobila nadogradnju (Nokia)
Više o

nadogradnja

,

Nokia 2

,

Android 8.0 Oreo

Na pisanje ovog članka natjeralo nas je što u posljednje vrijeme IT portali pišu samo o MWC sajmu, flagship modelima pametnih telefona, mogućnostima, značajkama stoga želimo navesti nešto što je predstavljeno 2017. godine.

HDM Global koja stoji iza Nokie, predstavila je prije dvije godine pametni telefon donjeg cjenovnog razreda a riječ je o Nokia 2 pametnom telefonu. Isto tako i razlog pisanja članka je taj što jedan Android pametni telefon i nakon dvije godine dobiva nadogradnju, što kod konkurencije i nije čest slučaj.

Ako se kojim slučajem pitate zašto Nokia 2 nije pod okriljem Android One mobilne platforme, razlog tome je to što je Nokia 2 predstavljena kao Android uređaj te je dolaskom na tržište bila pokretana Androidom 7.1.1 Nougat te sada napokon dobiva 8.0 Oreo kada je već i 9.0 Pie posve aktualan.

Moramo reći kako Nokia 2 sa svojih 1GB radne memorije možda i neće vrtjeti 8.1 Oreo kao poneki konkurent ali smo sigurni kako će svi vlasnici biti i više no oduševljeni dolaskom nove nadogradnje.

Beta testiranje 8.1 Oreo za Nokiu 2 započela je još u lipnju a sada je napokon nadogradnja dostupna. Sam Android 8.1 Oreo bit će dostupan u 34 zemlje svijeta te za sedam pružatelja mobilnih usluga, stoga ako ste svoju Nokiu 2 nadogradili na Android 8.1 Oreo, slobodno nam se možete pohvaliti.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Nino Krstačić
06.03.2019. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh