« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
DILJEM HRVATSKE

Noć kazališta: 93 predstave u 24 grada

Toga dana kazališta daruju izvedbe i otvaraju svoja vrata publici te rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju

Noć kazališta
Noć kazališta (Noć kazališta)
Više o

Ministarstvo kulture

,

Noć kazališta

,

besplatne predstave

Ovogodišnja Noć kazališta održat će se 20. studenoga 2010. u 24 grada diljem Hrvatske. U Noći kazališta u 54 kulturne institucije odigrati će se 93 predstave uz 65 popratnih programa. Programi traju do dugo u noć, a počinju, za one najmlađe, od 10 ujutro. Ulaz na većinu programa je besplatan.

Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.

Pored niza već gotovih predstava, Noć kazališta svoj program širi i na gostovanja međunarodnih koprodukcija, razmjene predstava između domaćih kazališnih kuća, čitanja i uprizorenja tekstova suvremenih europskih autora, okrugle stolove i susrete s izravnim uključenjima putem interneta... Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko jednog cilja - ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva kazališne publike i kazališnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

I ove godine manifestacija se odvija uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Vrijednost projekta prepoznali su i partneri iz Republike Slovačke i Federacije BiH. Koordinator za Slovačku je Slovački Kazališni institut, a za BIH Bosansko narodno pozorište iz Zenice. Ideja ovog projekta i jest uključiti što više sudionika kako bi Noć kazališta postala tradicionalna i prepoznatljiva europska manifestacija.

Program ovogodišnje Noći kazališta možete pronaći na www.noc-kazalista.com

05.11.2010. 12:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh