« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SVI U KAZALIŠTE

Noć kazališta diljem Hrvatske 20. studenoga

VIDEO - Svoja vrata će posjetiteljima, uglavnom besplatno, u Hrvatskoj otvoriti 55 kazališta u 25 gradova

Noć kazališta
Noć kazališta (Dragan Matic / Cropix)
Više o

zagreb-info

,

Noć kazališta

,

besplatne predstave

Manifestacija "Noć kazališta" prerasta u europsko događanje, jer su se hrvatskom projektu ove godine pridružile Slovačka i BiH, naglasio je ministar kulture Boži Biškupuć na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Ministarstva kulture. Dodao je, da će se ovogodišnja "Noć kazališta" održati u subotu 20. studenog, a svoja vrata će posjetiteljima, uglavnom besplatno, u Hrvatskoj otvoriti 55 kazališta u 25 gradova, gdje će odigrati 95 predstava, uz 65 popratnih programa.

Ravnatelj uprave u ministarstvu kulture Srećko Šestan je rekao, da su se projektom „Noć kazališta" kazališta okrenula prema publici, te da se radi o dijelu proslave 150. obljetnice HNK u Zagreb. Inače, Šestan očekuje nastavak internacionalizacije projekta, kojeg su ove godine nazvali European Theatre Night.

Ukupno je uključno 115 kazališta u 3 države, rekao je koordinator i incijator manifestacije, te voditelj dječjega kazališta Dubrava, Leo Vukelić. Naglasio je, da se manifestacijomželi učiniti nešto za građamne u teško vrijeme.

>>Program prema gradovima

12.11.2010. 13:21:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh