Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom
Ukusni njoki pripremaju se malo duže od običnih, no okus bundeve pomiješan s maslinovim uljem, bosiljkom i parmezanom je fantastičan
bundeva je premalo cijenjeni plod za koji znanost sve učestalije dokazuje da nam, od kore do sjemenke, osigurava brojne zdravstvene dobrobiti.
Stoga vam donosimo recept za božanstvene jesenske njoke od pečene bundeve s bosiljkom i parmezanom koji će vas očarati svojim okusom.
Sastojci:
1 kg pečene i ohlađene bundeve
500 g brašna
2 cijela jaja
svježi bosilljak
maslinovo ulje
sol, papar
parmezan ili ribanac
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Bundevu narežite na kriške i pecite oko sat vremena. Kriške ohladite, pa s njih maknite stvorenu koricu i odvojite narančasto meso. Od njega napravite pire.
2. Dodajte jaja, posolite, dodajte par sitno nasjeckanih listića svježeg bosiljka i brašno. Sve dobro izmiješajte, po potrebi dodajte još brašna pa zamijesite izdašno, meko tijesto.
3. Napravite njoke. U međuvremenu zakuhajte vodu, posolite ju i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom
.4. Vruće njoke prelijte zagrijanim maslinovim uljem ili ih na njemu prepecite. Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom.
Novi komentar