« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Njemački seljaci protiv Googleova StreetViewa

Google je u utorak predstavio ublaženu verziju svog programa StreetView u Njemačkoj koji za sada omogućuje pogled na nekoliko važnih zdanja

Google StreetView
Google StreetView (Getty Images)
Više o

Google Street View

,

Njemačka

Sedamdeset stanovnika jednog sela na njemačkom sjeveru tražilo je od najvećeg svjetskog internetskog pretraživača Googlea da njihovo selo izostavi iz svoje usluge StreetView. Parum je selo koje neće postojati na Googleu, rekao je umirovljeni nastavnik koji je potaknuo pobunu. On je tražio od federalnog dužnosnika zaštite privatnih podataka Petera Schaara da prenese Googleu jednoglasni zahtjev stanovnika Paruma da izostavi tih 25 kuća seoceta usred polja i daleko od prometnica iz svog programa.

Google je u utorak predstavio ublaženu verziju svog programa StreetView u Njemačkoj koji za sada omogućuje pogled na nekoliko važnih zdanja poput ministarstva pravosuđa u Berlinu, mosta Koehlbrand u Hamburgu i Allianz Arene gdje igra Bayern Muenchen. Googleov StreetView je izazvao žive rasprave u Njemačkoj, državi posebno osjetljivoj na poštivanje prava pojedinaca.

Nešto više od 244.000 njemačkih kućanstava već je tražilo od američke tvrtke da zamagli njihove kuće. Njemačka je jedina zemlja kojoj je Google ponudio tu mogućnost. Za razliku od sela Parum, bavarsko selo Oberstaufen je dočekalo ekipu Googlea s kolačima i već ga se može vidjeti na mreži. Kada zamagle sve kuće onih koji su to željeli, StreetView u Njemačkoj bit će pokrenut za nekoliko tjedana, dodala je kompanija. (hina/metro-portal)

03.11.2010. 19:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh