« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
BOLJE SPRIJEČITI

Qlink Mini - prvi pravi štit od zračenja mobitela

Štetnost mobitela i dalje je predmet žestokih rasprava između znanstvenika i stručnjaka - bilo kako bilo, najbolje je ništa prepustiti slučaju i zaštititi se

Zračenje mobitela može biti vrlo opasno
Zračenje mobitela može biti vrlo opasno (Qlink/Shutterstock)

Novi proizvod pojavio se na tržištu u svijetu mobilne telefonije. Manji je od kovanice vrijednosti deset lipa, ali je dovoljno jak da nas zaštiti od štetnog elektromagnetnog zračenja koje stvaraju mobiteli i ostale elektroničke naprave.

Qlink Mini temelji se na posebnoj tehnologiji, takozvanom SRT-u (Sympatethic Resonance Technology), sposobnoj da održi snagu prirodnih energetskih zaštitnih sustava koji se nalaze u našim tijelima. Cijena mu je oko 48 američkih dolara. Qlink Mini je programiran frekvencijama zdravog organizma. Na taj način nas naprava štiti od izlaganja vanjskom stresu i elektromagnetnim poljima koji mogu izazvati slabost i bolesti (djeluje poput akustične viljuške koja tijelo stalno podsjeća na njegove pravilne frekvencije). Qlink Mini se stavlja na poleđinu mobilnog aparata poput naljepnice. Pored zračenja, mobiteli stvaraju magnetna polja koja dublje zalaze u ljudsko tijelo. Brojna istraživanja pokazuju da smo danas i do 100 milijuna puta više izloženi elektromagnetnim poljima nego što su svojevremeno bili naši bake i djedovi.

Qlink Mini

Glavni igrači na području proizvodnje mobitela poput Applea, BlackBerryja i Nokie stavljaju upozorenja o štetnosti zračenja aparata u popratne priručnike  s uputama za korištenje, ali ona su najčešće sitno tiskana i teško uočljiva. U upozorenjima stoji da bismo aparate trebali držati na udaljenosti od 1,5 centimetara od tijela dok ih koristimo i isto toliko od trbuha trudnica. Htjeli mi to priznati ili ne, suvremena tehnologija ima i negativne učinke po naše zdravlje. Stručnjak za neuropatiju Daniel Taylor tvrdi da se susreće s pacijentima koji imaju jake glavobolje, koji su premoreni, iscrpljeni i tako dalje - nakon ispitivanja otkriva da su za sve krivi mobiteli. „Puno je istraživanja koja govore o štetnim utjecajima (suvremene tehnologije) na središnji živčani sustav, na mozak i njenom potencijalnom povezanošću s nastankom tumora", kaže Taylor, a piše The Daily Telegraph.

S njim se slaže i John Gearon, izvršni direktor Qlink Australia, tvrtke koja proizvodi Qlink Mini. On dodaje kako je naprava rezultat dugogodišnjeg rada i istraživanja. „Zračenje mobitela i utjecaj koje ono ima na ljudsko tijelo je velik problem i svi koji koriste mobitele su tme pogođeni. mi smo ovaj proizvod dizajnirali kako bismo poslovnim ljudima, mladima, mamama i njihovoj djeci osigurali mir i bezbrižnost te da svoje mobitele mogu koristiti uz punu sigurnost", poručuje na kraju Gearon.

03.11.2010. 18:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh