« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ISTRAŽIVANJE

Njemački potrošači strahuju od utjecaja grčke krize na Europu

Potrošači u narednim mjesecima očekuju pogoršanje stanja na tržištu rada, što zasjenjuje napore vlade da potakne rast gospodarstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

GfK

,

Njemačka

,

njemačko gospodarstvo

,

povjerenje potrošača

Povjerenje potrošača u Njemačkoj stagnira zbog zabrinutosti za izglede gospodarstva i radnih mjesta, te mogući utjecaj grčke dužničke krize na ostatak Europe, pokazalo je istraživanje objavljeno u srijedu.

Grupacija za istraživanje tržišta GfK priopćila je da je njezin indeks povjerenja potrošača za ožujak iznosio 3,2 boda, nakon 3,3 boda zabilježenih u veljači. Time je indeks kliznuo peti mjesec zaredom. Podaci za veljaču revidirani su naviše, nakon prvotno prognozirana 3,2 boda.

Potrošači u narednim mjesecima očekuju pogoršanje stanja na tržištu rada, što zasjenjuje napore vlade da potakne rast gospodarstva, priopćio je GfK.

"Javna rasprava o neizvjesnoj proračunskoj situaciji u Grčkoj i nekim drugim europskim zemaljama također uznemiruje potrošače, koji strahuju od negativnih utjecaja na njemački gospodarski razvoj", dodala je grupacija.

Njemačka će vjerojatno, kao najveća članica eurozone, igrati ključnu ulogu u eventualnim akcijama pomoći dugovima opterećenoj Grčkoj. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 11:48:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh