« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Njemačka vlada neće zabraniti Huawei?

Prema aktualnim informacijama, koncept „političke pouzdanosti" bit će dio zakona, a proizvođača opreme bit će moguće odbiti čak i ako zadovolji sve sigurnosne provjere

Nijemci za Huawei 5G?
Nijemci za Huawei 5G? (Arhiva)
Više o

Njemačka

,

Huawei

,

5G

Prema pisanju Frankfurter Allgemeine Zeitunga, njemačka je vlada sve dalje od odluke o zabrani Huaweijeveme 5G opreme.

Državni ured za informacijsku sigurnost (BSI) Njemačke najprije će provjeriti tehnologiju za razvoj 5G mreže, nakon čega će uslijediti odluka o njezinom korištenju. Katalog sigurnosnih mjere bit će usvojen i pridodan Zakonu o telekomunikacijama, najavili su iz ureda.

Prema aktualnim informacijama, koncept „političke pouzdanosti" bit će dio zakona, a proizvođača opreme bit će moguće odbiti čak i ako zadovolji sve sigurnosne provjere.

Razlog eventualnog odbijanja mogao bi biti uzajamno iskazivanje zabrinutosti o „političkoj pouzdanosti" pružatelja usluge od strane Ureda saveznog kancelara, ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova te ministarstva gospodarstva.

Međutim, takav scenarij je za Huawei gotovo nemoguć s obzirom da su iz Ureda saveznog kancelara i ministarstva gospodarstva više puta govorili da razlog zabrane Huaweijeve opreme ne može biti temeljen samo na činjenici da je riječ o kineskoj kompaniji.

Ministar unutarnjih poslova, Horst Seehofer, također je protiv isključenja Huaweijeve opreme iz procesa razvoja 5G tehnologije u Njemačkoj.

Pročitajte tekst

13.08.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh