« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Njemačka izrazila potporu približavanju Ukrajine EU-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

EU

,

Angela Merkel

,

Ukrajina

,

Viktor Juščenko

Njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je izrazila potporu približavanju Ukrajine Europskoj uniji, no isključila je mogućnost pridruženja te zemlje Uniji u skoroj budućnosti, istaknuvši kako to pitanje još nije na dnevnom redu.

"Mi Nijemci vrlo dobro shvaćamo kako dogovor o kojemu će u rujnu raspravljati predstavnici Ukrajine i EU-a nije samo sporazum o pojačanom partnerstvu, već se može smatrati i nekom vrstom sporazuma o pridruženju", rekla je nakon razgovora s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom u Kijevu.

Novi dokument, o kojemu će se raspravljati početkom rujna na idućem summitu Ukrajine i EU-a, koji će se održati u Francuskoj, približit će Kijev Dvadesetsedmorici, no proces neće automatski završiti pridruženjem, rekla je kancelarka Merkel.

"To će značiti da je postignut velik napredak, no kada je riječ o pridruženju EU-u, ne postoji nikakav automatizam. To pitanje jednostavno nije na dnevnom redu", kazala je.

"Gospodinu predsjedniku sam rekla da nisam od onih koji daju obećanja koja potom ne mogu ispuniti" rekla je Merkel.  (HINA)

21.07.2008. 20:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh