« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
MA DA?

Niskokalorične namirnice koje nutricionisti ne preporučuju

Iako se stalno govori o smanjenom unosu kalorija, neke od takvih namirnica jednostavno ne bismo trebali jesti

Jedite salatu s normalnim preljevom
Jedite salatu s normalnim preljevom (Arhiva)
Više o

voćni jogurt

,

nutrijenti

,

niskokalorična hrana

,

nemasni jogurt

,

rižine pločice

Opsesivno brojanje kalorija kad smo na dijetama često nas dovodi u situaciju da biramo i neke namirnice koje nutricionisti ne preporučuju iz razloga što nam ne donose ništa dobro.

Ako glad pokušavate zavarati keksima od riže ili rižinih pahuljica, od toga neće biti koristi, tvrde nutricionisti jer iako rižine pločice nemaju više od 60 kalorija i 15 grama ugljikohidrata, lagane su kao zrak. 

Kad ih jedete ne možete se zasititi, pa ćete ionako pojesti nešto drugo, što će u zbroju s pločicama ili keksima prebaciti vašu željenu količinu kalorija. 

Jogurti bez mliječne masti još su gori izbor, jer nakon što se iz njih izvade hranjivi sastojci kako bi se smanjile kalorije, natrpaju se umjetnim sladilima i aromama kako bi imali bolji okus. Što će to napraviti vašem tijelu, znate i sami. 

Za kraj, ako jedete puno salate, nemojte ni slučajno raditi nemasne preljeve, i to prvo zato što ćete dobiti osjećaj sitosti koji vam sama salata ne može dati, a osim toga pomoći će vam u probavljanju nutrijenata iz salate.

08.07.2013. 12:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh