« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
WOW!

Nevjera može biti smrtonosna za muškarce

Iznenadna smrt pri spolnom odnosu češća je u odnosu muškarca i ljubavnice nego u odnosu sa suprugom a točni razlozi nisu jasni

Dečki pripazite što radite :)
Dečki pripazite što radite :) (Shutterstock)
Više o

nevjera

,

smrt

,

muškarci

Muškarci koji su nevjerni svojim suprugama imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje objavljeno u časopisu Journal od Sexual Medicine.

Iznenadna smrt pri spolnom odnosu češća je u odnosu muškarca i ljubavnice nego u odnosu sa suprugom a točni razlozi nisu jasni, ocjenjuju znanstvenici koji kao moguća objašnjenja fenomena navode grižnju savjesti, stres zbog skrivanja veze ili napore koji idu uz zahtjevniju mlađu ljubavnicu, uključujući izlaganje ekstravagantnijoj hrani i piću.

Veza između bračne nevjere i srčanih problema obrađena je u okviru istraživanja u kojem su znanstvenici sa sveučilišta u Firenzi proučavali postojeće podatke o učincima bračne nevjere. Koristeći termine "nevjera" i "izvanbračna veza" analizirali su učestalost i okolnosti srčanih udara kod muškaraca te su utvrdili da su infarkti uključujući one sa smrtnim ishodom relativno rijetki u braku no češći u izvanbračnoj vezi.

"Nevjera kod muškaraca čini se da je povezana s većim rizikom od teških kardiovaskularnih incidenata", kazala je voditeljica istraživanja dr. Alessandra Fisher.

"Izvanbračni seks može biti opasan i stresan zbog toga što je ljubavnica češće mlađa od primarne partnerice i možda zbog toga što do odnosa dolazi nakon prekomjernog jela i pića", kazala je za Daily Mail.

30.08.2015. 19:48:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh