« Seks
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
EHH ...

Neredovit seks nije dobar za vas

Seks ima mnoge pozitivne učinke na organizam, no kad oni počnu izostajati, javljaju se razni problemi koje je najbolje liječiti - seksom

Ništa bez dobrog seksa
Ništa bez dobrog seksa (Dreamstime)
Više o

zdravlje

,

seks

,

redovit seks

Nedostatak seksualnog života nije samo znak suše na ljubavnom odnosno seksualnom području već okidač za niz problema.

Seks je dobar za psihičko i fizičko zdravlje čovjeka.  Postoji mnogo dokaza da seksualni život pozitivno utječe na ljudsko zdravlje i to na način da smanjuje nastanak srčanih bolesti, troši višak kalorija, pomlađuje kožu i jača imunitet.

Što se događa kada seks nije redovita aktivnost u vašem životu?

Signali koje možete primijetiti zbog nedostataka seksa su: napetost, nervoza, stres, gubitak teka i mnoge druge.

Opasnosti koje donosi nedostatak seksa:

Depresija

Nedostatak seksa čini nas depresivnima. Američki znanstvenici sa Sveučilišta na Floridi otkrili su ljudi koji ne prakticiraju redoviti seks češće proživljavaju depresivna raspoloženja.

Loša cirkulacija

Seks je dobar za srce i cirkulaciju. Tijekom seksa ubrzava se srčani ritam i raste s 70 otkucaja u minuti do 150 otkucaja. Ukoliko se seks prakticira 3 puta tjedno, smanjuje se rizik od srčanog udara za 50%. Osim fizičke aktivnosti seks potiče lučenje dobrih hormona koji blagotvorno djeluju na cjelokupno zdravlje čovjeka.

Gruba koža

Za vrijeme seksualnog odnosa, žensko tijelo udvostručuje proizvodnju estrogena, to dovodi do većeg sjaja kose i mekše kože.

06.08.2016. 21:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh