« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
KAZALIŠTE

Neptunkujna u Filmskom studiju Medika

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu "Fragmenti", kazališnog kolektiva Neptunkujna iz Srbije

Neptunkujna u Mediki
Neptunkujna u Mediki (Arhiva)
Više o

AKC Medika

,

Filmski studio Medika

,

Neptunkujna

Neptunkujna (SRB): Fragmenti

Filmski studio Medika, Pierottijeva 11

15.listopada 2022. u 19:00 sati

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu "Fragmenti", kazališnog kolektiva Neptunkujna iz Srbije, u subotu 15 listopada u 19.00 sati. Izvedba ce se održati u prostoru Filmskog studija Medika, Pierottijeva 11.

"Gitara zuji... Single coil pickup-ovi zuje i bruje... Moj Butoh se grči i krivi... Takvo je prelamanje centra kroz ovoje tkiva... Duha... Uma... Ega... Savremeni ples, dramatična muzika."

Butoh performans izvode:

Klaudia Šarić Marić - ples, koreografija, kostim

Goran Orge Nikolić muzika, režija

NeptunKujina je nastala na zgarištu izgubljene zemlje, snova koja su u njoj nastajala, slobode na koju je mirisala, kreativnosti koju je posjedovala i koji su nestali u vihoru kapitalističkog imperijalizma. Ratom zahvaćena zemlja je zauvijek izvitoperila nadahnuće formirane i nove generacije rasle na artističkom životu istoka i zapada. Sloboda, mladost, kreativnost, iskrenost, poštenje, pažnja, znanje su zamijenjeni strahom, nesigurnošću, smrću, invaliditetom, krađom, manipulacijom, lažima, ne znanjem i populističkom hipnotičkom repeticijom.

Reakcija je neočekivano, vođena vrijednostima samoizgaranja, okupila članove u težnji ka kvaliteti. Butoh im omogućava da jednostavnim, siromašnim izvođenjem dočaraju strahotu ubrzanog i bespovratnog vremena.

Trupu čine dva stalna člana Klaudia Šarić-Marić i Goran Nikolić. Trupa je nastala 2016. godine i do sada je imala nekoliko nastupa: Festival 9 - Stara Ciglana (BG), Šumes - Porodica bistrih potok, Psihodelični Vašar - Imago ĆUK, Galerija ŠTAB (BG), Klub Ljubitelja Teške Industrije (BG) , Centar Za Ravnotežu (BG), UK Parobrod (BG), Filmski studio Medika - Autonomni kulturni centar (ZG)

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

12.10.2022. 10:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh