« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SVAKA ČAST

Neonacistima podvalili majice s protudesničarskim porukama

"Ako može tvoja majica, možeš i ti - pomoći ćemo ti da se riješiš desničarskog ekstremizma", piše u skrivenoj poruci na majicama.

No description
Više o

Exit

,

neonacisti

,

ekstremna desnica

,

skrivena poruka

 Posjetitelji nacionalističkog, desničarskog koncerta u Njemačkoj ostali su nemalo iznenađeni otkrivši da podijeljene im majice sadrže protudesničarske poruke koje se mogu vidjeti tek kada se majice operu.

Na majici se najprije vidi otiskan slogan "tvrdi pobunjenici" te mrtvačka lubanja i nacionalistička zastava. No, kada se opere, slogan se mijenja u poruku skupine za pomoć desničarskim ekstremistima koji bi se odvojili od nacističke scene.

"Ako može tvoja majica, možeš i ti - pomoći ćemo ti da se riješiš desničarskog ekstremizma", piše u poruci.

Oko 250 posjetitelja koncerta "Rock za Njemačku" u Geri dobilo je majice od organizatora, a osigurala ih je skupina EXIT koja pomaže ljudima da se riješe radikalnog desnog ekstremizma.

Organizator festivala Gordon Richter iz desničarske stranke NPD rekao je da trik nije vrijedan uloženog novca. "Patetično je da netko troši novce na takav način", izjavio je Richter. Dodao je da su mnogi, koji su dobili "trojanske" majice, mislili da se radi o kreativnoj ideji.

Bernd Wagner, osnivač EXIT-a, rekao je da su majice tiskane kako bi doprli do glavne ciljne skupine: desničarskih ekstremista koji se žele izvući iz tih krugova. "Željeli smo podići svijest o našem programu, posebno među mladima i manje predanima", istaknuo je Wagner.

10.08.2011. 18:20:28
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    HBomb
    11.08.2011. 02:30
    zanimljiv način
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh