« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
ŠTUCAVICA

Neobični lijekovi za svakodnevne tegobe

Narodni lijekovi nekad mogu biti brži i učinkovitiji od posjeta liječniku za svaku sitnicu

Disanje u vrećicu jedan je od načina zaustavljanja štucavice
Disanje u vrećicu jedan je od načina zaustavljanja štucavice (Arhiva)
Više o

nesanica

,

štucanje

,

narodni lijekovi

,

hemoroidi

,

krvarenje iz nosa

Dnevno nam se događaju razne stvari koje nas iritiraju, a često zbog takvih sitnica odemo i kod liječnika i trošimo dragocjeno vrijeme po čekaonicama. Štucavica, nesanica i slične tegobe mogu se učinkovito riješiti i bez takvih mjera, pa donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći.

Nesanica je problem koji muči dosta ljudi, a ukoliko nije posljedica nekih ozbiljnijih problema, lako se rješava oblačenjem čarapa. Naime, potrebno je zagrijati ruke i stopala, što će unutarnju temperaturu tijela smanjiti za otprilike dva stupnja i uspavati nas. Naše je tijelo iznutra toplije preko dana, pa ćemo umjetnim snižavanjem unutarnje temperature uvjeriti naš biološki sat da je noć i vrijeme za spavanje.

Hemoroidi su bolni i dosadni, a ako baš pri ruci nemate svoju omiljenu kremu za rješavanje ovog problema, pomoći će banane koje sadrže šećere koji opuštaju hemoroide. Kad pojedemo bananu, ti šećeri osmozom izvlače vodu iz stanica, smanjuju natečene vene oko anusa i vraćaju ih na mjesto.

Štucanja ćete se riješiti gutanjem kocke šećera. Pravi uzrok štucanja je stručnjacima i dalje nepoznat, no šećer stimulira živac vagus koji zaustavlja kontrakcije mišića u dijafragmi što će zaustaviti štucanje. Uz to, učinkovit način može biti i disanje u papirnatu vrećicu.

Krvarenje iz nosa može se lako i brzo zaustaviti na nekoliko načina: pritiskom na točku između očiju blokirate arteriju koja dovodi krv u nos, a slično će djelovati i hlađenje istog mjesta nekim od proizvoda koje držite u zamrzivaču. Uz to, učinkovito može biti i pritiskanje desni.

24.08.2012. 08:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tomislav
    26.04.2017. 15:43
    Na žalost, hemoroidi ili kako neki kažu hemeroidi su neizliječivi. Osobe koje imaju genetske predispozicije, prije svega konstituciju, prehrambene navike koje pogoduju nastanku hemoroida mogu očekivati da se nikada neće uistinu izliječiti od hemoroida. Ono na što možemo sami djelovati je da identificiramo uzroke (obično je i u većini slučajeva problem u prehrani, odnosno namirnicama koje unosimo u sebe). Nakon što identifiricarmo koje su to namirnice zbog kojih češće dobijamo hemoroide, potrebno ih je potpuno izbaciti iz prehrane. S druge strane, one namirnice kojih malo ili nedovoljno unosimo u organizam a pozitivno utječu na umanjeno pojavljivanje hemeroida, potrebno je povećati njihov unos. Na žalost, užurban način života ne omogućuje nam često da svakodnevno prakticiramo pravilnu prehranu i tu nastaje problem. Zbog nepravilne prehrane pojavljuju se hemoroidi. Kreme same po sebi nisu dovoljne i ne znače puno ako se ne djeluje na uzrok. Kreme djeluju i ublažavaju samo posljedicu! Ako zaista želite utjecati da Vam se hemoroidi pojavljuju rijeđe, tada morate djelovati na uzrok, unutar tijela. Stoga, pronađite proizvođaća koji nudi kapsule za unutarnje djelovanje i mast za vanjsko djelovanje. Kapsule će bez obzira na svakodnevni užurbani ritam, nepravilnu prehranu djelovati na reguliranje probave i preventivno a mast će djelovati neposredno na hemeroide kada se pojave.
  2. avatar
    Elvis
    04.05.2017. 20:16
    Da li ima netko iskustva sa hemosens kapsulama i masti?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh