« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina
SVJEDOK?

Neil Armstrong i dalje tvrdi da je bio na Mjesecu

Legendarni prvi čovjek na Mjesecu obrušio se na teoretičare zavjera koji tvrde da Apollo 11 nikad nije bio na Zemljinom satelitu

Fake ili ne?
Fake ili ne? (NASA)
Više o

teorije zavjere

,

Apollo 11

,

Neil Armstrong

,

sletanje na Mjesec

Dobiti intervju od Neila Armstronga je oduvijek bio san dobrog dijela novinara, a naročito onih sklonijih teorijama zavjere. No, kroz godine to je uspjelo samo nekolicini najvećih, stoga je poduhvat Alexa Malleya, šefa udruge ovlaštenih knjigovođa Australije (?!) jednostavno nevjerojatan: dobio je jednosatni intervju s najpoznatijim astronautom svih vremena.

Neil Armstrong je, naravno, potvrdio da je bio na Mjesecu s Buzzom Aldrinom, ispričao i par anegdota tipa "ja sam u zadnji čas odlučio da sletimo na drugo mjesto, a imali smo goriva samo za dvadesetak sekundi leta" i slično, kao što možete čuti na ovom linku.

Uz to, Armstrong kaže da je namjerno ostavio kameru na Mjesecu, ne bi li i na taj način dokazao da je stvarno bio tamo, prekorivši NASA-u nekoliko puta zbog smanjivanja budžeta za svemirske letove.

Naravno, teorija o tome da Apollo 11 nikad nije došao do Mjeseca ima na tone, kao i videa koji dokazuju da se radi o prevari koju je NASA podvalila Rusima. Pitanje koje se, zapravo, postavlja cijelo vrijeme je - zašto već 41 godinu nitko drugi nije šetao površinom Mjeseca od trenutka kada se Eugene Cernan 14. prosinca 1972. godine popeo po stepenicama u lunarni modul Apolla 17?

Kako vjerojatno ne poznajete osobu čiji mobitel nije barem stotinjak puta moćniji od računala koje je upravljalo navedenim Apollom, pitanje je sasvim na mjestu. 

Do nekog smislenijeg odgovora, evo snimke koju svi znate ....

25.05.2012. 17:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Latz
    25.05.2012. 18:25
    BSFBS - članak naravno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh