« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Nedavno ubijena "chupacabra" je ustvari rakun bez dlake

VIDEO: Prije 15-ak dana u Kentuckyju je ubijena neobična životinja za koju se kasnije ispostavilo da je obični rakun bez dlake. Špekulira se da je imao alopeciju

Nedavno upucana
Nedavno upucana "chupacabra" je ustvari rakun bez dlake (CNN - screenshot)
Više o

chupacabra

,

rakun

Prije dva tjedna u okrug Nelson u Kentuckyju Mark Cothern je spazio neobično stvorenje u svojem dvorištu i upucao ga. Ubrzo nakon toga pojavile su se glasine da se radi o legendarnoj chupacabri, strašnom mitskom biću, svojevrsnom 'bigfootu' Latinske Amerike. U CNN-ovom videu ispod možete pogledati detaljnu reportažu u kojoj biolog Steve Dobey upucanu životinju opisuje kao „nesumnjivo gnusno stvorenje."

Fotografije životinje ubrzo su preplavile Internet i mit o chupacabri činio se kao nešto sasvim stvarno. Međutim, Ured za ribe i divlje životinje iz Kentuckyja ima malo drugačije stajalište. Nakon analize anatomskim karakteristika bića, u Uredu su uvjereni da se radi o najobičnijem rakunu. Daljnje analize su potrebne kako bi se utvrdilo zašto životinja nema dlaku zbog čega u najmanju ruku i izgleda neobično. Teorija koja se trenutno najčešće spominje je ona o alopeciji, bolesti koja kod ljudi može izazvati gubitak kose i dlake. Stručnjaci u SAD-u planiraju daljnja istraživanja jer smatraju da je na istoku zemlje sve više životinja bez dlake iz zasad nepoznatih razloga.

06.01.2011. 11:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh