« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
OZBILJNO?

Navike loše, zdravlje sjajno?

Neke stvari koje radimo same po sebi nisu dobre za nas, no kad se malo dublje zagrebe, u njima može biti puno pozitivnih stvari za zdravlje

Što se jede?
Što se jede? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

loše navike

Loše navike su jednostavno takve - neke stvari koje nećemo prestati jesti ma što se događalo, osim u slučajevima kad stvarno imamo problema s njima.

Tako su neke od štetnih navika u određenim okolnostima postaju prednost i donose nam izravnu korist, pokazao je cijeli niz istraživanja, pa tako, primjerice, zaboravnost može biti korisna ako pijemo vitamine.

Volonteri koji su u jednom istraživanju redovito uzimali vitamine kao dodatke prehrani ujedno su se manje kretali i jeli daleko više nezdrave hrane od onih koji su to radili sporadično, a psiholozi vjeruju da su mislili da je samo uzimanje vitamina dovoljno da se može reći da vode zdrav život. 

Ako vas grize savjest jer ste preskočili jutarnju tjelovježbu, znajte da niste napravili veliki propust, pogotovo ako se osjećate loše, jer vam jutarnje vježbanje može smanjiti imunitet i učiniti vas podložnijim virozama i prehladama.

Doručak je najvažniji obrok u danu jer vam uravnotežuje razine šećera u krvi tijekom dana, no preporučuje se da ne bude preobilan.

Ipak, istraživanja su pokazala da žene koje pojedu obilan doručak i laganu večeru gube dva puta više kilograma od onih koje su jele obrnuto, čak i uz istu količinu kalorija. 

Ako vas peče savjest jer vam je kuća neuredna, sjetite se istraživanja napravljenog na Sveučilištu Stanford koje kaže da su neke bakterije, primjerice E. coli, razlie otpornost na sastojke sredstava za čišćenje, pa je prečesto čišćenje zapravo kontraproduktivno.

16.02.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.02.2021. 10:08
    dorucak najvazniji
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh