« Svijet
objavljeno prije 14 godina
NEMA USPORAVANJA

NATO nastavlja prodor prema jugu Afganistana

Dolazak novog zapovjednika međunarodnih snaga u Afganistan neće usporiti vojne operacije, poručuje NATO

(Getty Images)
Više o

NATO

,

Barack Obama

,

Afganistan

,

David Petraeus

,

Stanley McChrystal

Zapovjedništvo međunarodnih snaga u Afganistanu pod vodstvom NATO-a u nedjelju je istaknulo da vojne operacije osiguravanja velikih područja Afganistana neće biti odgođene zbog smjene njihovog zapovjednika i sve većeg broja žrtava.

Kako bi potkrijepio tu poruku NATO je objavio da se 600 afganistanskih i vojnika međunarodnih snaga u nedjelju bore s al-Kaidom i talibanima u istočnoj pokrajini Kunar koja graniči s Pakistanom. U borbama su ubijena tri vojnika međunarodnih snaga, od kojih dva Amerikanca, kaže se u u izjavi vojske.

Snage NATO-a i SAD-a čekaju dolazak novog zapovjednika generala Davida Petraeusa koji preuzima položaj generala Stanleya McChrystala. Njega je predsjednik Barack Obama sm ijenio nakon što je časopis Rolling Stone prenio izjave McChrystala i njegovih pomoćnika s omalovažavajućim primjedbama na račun vodećih dužnosnika američke administracije.

Postoji zabrinutost da bi promjena vodstva mogla dodatno usporiti prodor u nestabilni jug Afganistana. Glasnogovornik NATO-a brigadni general Josef Blotz rekao je, međutim, novinarima u Kabulu da zabrinutost nema temelja i da vojska zbog promjena ne radi stanku.(hina/metro-portal)

27.06.2010. 23:56:10
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    28.06.2010. 09:25
    samo naivne budale još vjeruju u NATO propagandu, a kada čovjek zna informaciju da amerikanci financiraju Talibane, sve je jasno :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh