« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Namirnice za zdravu i prekrasnu kožu

Postoje milijuni krema, tonika i ostalih kozmetičkih preparata koji vam daju blistav ten kao s reklame. No, ono što stavljate na svoj tanjur vrlo je važno za zdravu kožu.

Jaja su odlična za kožu
Jaja su odlična za kožu (Arhiva)
Više o

savjeti

,

namirnice

,

mrkva

,

jaja

,

avokado

,

lijepa koža

Zdrava i lijepa koža ovisi o zdravlju, a tu su glavni saveznici uravnotežena prehrana, dovoljno sna i dostatna hidratacija.

Držeći se ovih savjeta vaša će potrošnja na skupe kremice u drogerijama pasti na nulu, pa da vidimo što treba biti u tanjuru kako bi nam koža blistala.

Avokado - pogoduje zdravlju, ljepoti i mladenačkom izgledu kože.Bogat je vitaminom E kao i esencijalnim masnim kiselinama koje djeluju kao prirodni ovlaživač za vašu kožu. Ove masti jačaju vaše stanične membrane koje pomažu u sprečavanju nastanka prištića i mitesera. Avokado također sadrži antioksidanse koji imaju protuupalni učinak.

Jagode - bogate su vitaminom C koji koji se suprotstavlja negativnim učincima izlaganja suncu, jača kapilare koje opskrbljuju kožu, pomaže kod prikrivanja raznih mrlja na koži i kontrolira štetu u tijelu nastalu djelovanjem slobodnih radikala. Jagode sadrže i vitamin E koji također štiti kožu od oštećenja stanica.

Jaja - odličan su izvor biotina, najvažnijeg vitamina B koji čini osnovu naše kože, noktiju i kose. Jaja također sadrže i selen koji štiti kožu od vanjskih oštećenja nastalih nakon izlaganja suncu.

Mrkva - Vitamin A i visok nivo betakarotena u ovom povrću djeluje kao antioksidans i tako sprečava oštećenja stanica, nastanak bora i akni. Vitamin A također je neophodan i za sprečavanje nastanka suhog tena.

Riba - vrhunski izvor omega-3 masnih kiselina. Plava riba, u koju se ubrajaju tuna, skuša, papalina, srdela i palamida, obiluje selenom. I morski plodovi kamenice i rakovi također su bogati cinkom. Cink smanjuje produkciju masnoća i može biti efikasan u kontroli stvaranja novih akni kao u i liječenju postojećih.

Voda - nikako nemojte podcjenjivati važnost hidratacije organizma jer čak i blaga dehidracija može dovesti do toga da vaša koža izgleda suho i umorno,

07.10.2015. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh