« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
FUJ!!

Namirnice koje treba izbjegavati po svaku cijenu

Hrana nas može učiniti snažnima i otpornima, no jednako tako može imati potpuno suprotan utjecaj na naše tijelo

Majoneza je nevjerojatno nezdrava
Majoneza je nevjerojatno nezdrava (Shutterstock)
Više o

nezdrava hrana

,

gazirani sokovi

,

margarin

,

hrenovke

,

salame

,

majoneza

Najgore namirnice upravo su one koje najčešće jedemo, pokazao je cijeli niz istraživanja o prehrambenim navikama, a među njima se posebno ističe pet namirnica koje su svakodnevno u upotrebi.

Tako su, primjerice, mesne prerađevine poput salama i hrenovki vrlo česti gosti na stolovima, a o količini masti, natrija i kalorija koje su natrpane u ove namirnice bolje je i ne govoriti. Jednostavno, izbjegavajte koliko god je to moguće.

Jednako čest gost je i majoneza koja se najčešće koristi upravo kao prilog mesnim prerađevinama. Svi nekako znamo da majoneza nezdrava, no koliko točno? Evo zatrašujućeg odgovora - jedna žlica majoneze sadrži 90 mg natrija (soli), 10 grama masti i 90 kalorija! Treba li reći koliko je to nezdravo?

Vrlo popularan je i margarin koji je u jednom trenutku figurirao kao zdrava zamjena za putar. No, svojim izuzetno visokim sadržajem transmasti ili hidrogeniziranih ulja zapravo je put prema bolestima srca i razvoju dijabetesa, pa čak i nekih oblika karcinoma. Vratite se putru, domaćem po mogućnosti.

Hrana s malim udjelom masti također je osvojila police trgovina, što bi trebao biti prvi znak da nešto nije u redu. Naravno, te su namirnice također prepune transmasti i šećera, pa tako jedući "nemasno" dobivate kilograme i podižete razinu lošeg kolesterola. 

Za kraj se ovakvi obroci obično zalijevaju slatkim pićima ili gaziranim sokovima čiji je sadržaj kalorija i šećera zastrašujuć, a uz to takvi napitci povezuju se s oštećenjima bubrega, visokim krvnim tlakom i karcinomom.

Stoga, sve navedeno - van iz hladnjaka.

17.04.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh