« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
COOL

Dobra djela nas stvarno usrećuju

Jeste li napravili svoje dobro djelo za danas? Pomogli nekome, usrećili ga makar na trenutak? Ako niste, imate još vremena

Usrećite druge kako biste bili sretni
Usrećite druge kako biste bili sretni (FreeDigitalPhotos)
Više o

sreća

,

pomaganje

,

dobra djela

,

sretan život

Sretne osobe vole pomagati drugim ljudima na konkretan način, pokazalo je istraživanje provedeno na uglednom Sveučilištu Stanford.

Naime, ljudi često dobro znaju što ih čini sretnima i što treba napraviti kako bi se to dogodilo, no izvedba je ono što zapinje i onemogućava sreću. 

Stoga, kaže voditeljica istraživanja Jennifer Aaker, držite se realnih i konkretnih ciljeva koji su ostvarivi i sreća će doći, naročito ako u to uključimo pomaganje drugim ljudima koji će zbog nečega što vi napravite biti sretni i zadovoljni.

Ideje poput spašavanja svijeta od globalnog zatopljenja, iskorjenjivanja gladi i slične su odlične, no kako na putu do njih niste postavili dostižne ciljeve, ostaju kule u oblacima i možete samo i dalje žaliti što se to događa. 

Tada nastupaju problemi zbog neusklađenosti stvarnosti i želja, što u drastičnijim slučajevima može čak prerasti u izvor nesreće i depresije. 

Poslušajte savjet, zadajte si dobro djelo za svaki dan koje možete ostvariti i vaš će život biti puno ispunjeniji, a uz to ćete i duže živjeti.

16.04.2014. 18:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh