« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MLJAC

Namirnice koje će vam skinuti kilograme

Da bi nešto skidalo kilograme ne mora biti okusa piljevine i izgleda kao čudni produkt dinosaurovog tijela, ima i normalnih stvari

Grejp je pun vlakana
Grejp je pun vlakana (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

cimet

,

grejp

,

celer

,

chia sjemenke

,

brazilski oraščić

Mršavljenje ne mora biti muka niti pritom morate jesti neke čudne namirnice koje izgledaju i imaju okus nečeg neopisivog što biste inače ponudili izvanzemaljcima. Zapravo, mršavljenje je samo stvar pravilnog odabira namirnica, kažu stručnjaci.

Brazilski oraščići ubrzavaju metabolizam vraćanjem tiroidnih hormona u aktivnu formu, a kako uz to na sebe vežu toksine koji inače spajanjem s masnim stanicama oblikuju celulit, neizostavan su dio svake zdrave prehrane. Sameljite ih i dodajte u doručak sa žitaricama ili pospite po salatama.

Celer je prepun vitamina A, B, C, E i K kao i minerala, a njegov sastav je takav da ima prilično malu energetsku vrijednost. Iskoristite ga naribanog na salatama, listove dodajte u svježe iscijeđene sokove i detoksikacija vam neće trebati.

Cimet je, primjerice, genijalan začin koji će pomoći glukozi da se brže kreće u stanica, ubrzat će i sagorijevanje kalorija i sniziti razine inzulina. Dovoljno je četvrtina žlice dnevno, ubacite ga u kavu, smoothie ili neki sličan napitak, a kupite u trgovini zdrave prehrane.

Za kraj, grejp ne smijete propustiti - vlakna će produžiti osjećaj sitosti, razine inzulina bit će na normali, a hrana će se koristiti za energiju, a ne za pohranjivanje u masno tkivo.

17.04.2015. 16:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh