« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
PRIPAZITE

Gledanje u mobitel utječe na ljepotu

Pojavio se neočekivani beauty problem koji prethodne generacije nisu poznavale sve do svojih šezdesetih, a sad može biti vidljiv već i kod mladih žena

Oprez, boranje vrata na vidiku! :)
Oprez, boranje vrata na vidiku! :) (Arhiva)
Više o

mobiteli

,

bore

,

ljepota

,

boranje kože

Utjecaj mobitela na zdravlje je upitan, jer postoji dovoljno istraživanja za i protiv da se nije lako odlučiti koje je bliže istini, no jedna je stvar neupitna - mobiteli utječu na ljepotu, i to na prilično loš način. 

Naime, osobe koje stalno gledaju u mobitel podložnije su boranju kože i nastajanju pregiba na vratu i u području dekoltea zbog položaja u kojem je glava nagnuta prema dolje.

Tako se pojavio neočekivani beauty problem koji prethodne generacije nisu poznavale sve do svojih šezdesetih, a sad može biti vidljiv već i kod mladih žena. 

To je ženama ionako osjetljivo područje zbog snažnijeg izlaganja suncu od ostalih dijelova tijela, a kako pritom gornji sloj kože postaje sve tanji i manje elastičan, neprirodan položaj glave pri gledanju u mobitel samo dodatno pogoršava situaciju.

Kako prosječni vlasnik pametnog telefona gleda u ekran više od dva sata dnevno, a ni gledanje u tipkovnicu nije ništa manje štetno, otvara se novo tržište za estetske kirurge za par godina ...

17.04.2015. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh