« Život
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
STATISTIKA UPOZORAVA

Najviše parova prekida između 10. prosinca i Božića

VIDEO - Parovi se na prekid najčešće odlučuju za vrijeme proljetnih i ljetnih praznika te dva tjedna prije Božića

Božić
Božić (Getty Images)
Više o

Facebook

,

prekid veze

,

Božić

Dragi parovi, u predbožićno vrijeme morate biti posebno dobri jedni prema drugima, jer se radi o potencijalno najopasnijem razdoblju za opstanak vaše ljubavi. Tako barem tvrdi autor i grafički dizajner David McCandless koji je putem Facebooka otkrio da najviše parova prekida između 10. prosinca i Božića.

David McCandless je u obzir uzeo ljubavne statuse na najpopularnijoj društvenoj mreži i zaključio da na proljeće i dva tjedna prije Božića dolazi do najviše promjena s "oženjen", "zaručen" i "u vezi", na "slobodan" i "komplicirano je". Broj prekida iznenađujuće je visok i za Valentinovo koje slovi kao dan zaljubljenih.

Nadalje, statistika, koja obuhvaća 10.000 ispitanika, pokazuje da su veze posebno ugrožene 1. travnja, ponedjeljkom i za vrijeme ljetnih praznika. Najmanje prekida ima na sam Božić jer si parovi očito ne žele međusobno pokvariti blagdan.

Facebook ne objavljuje službene statistike, ali je koristan izvor informacija o društvenim kretanjima i događajima. McCandless je svoja zapažanja s javnosti podijelio na predavanju u sklopu "TED talka".

Graf pokazuje najopasnija razdoblja za veze tijekom godine, a putem videa možete pogledati druge zanimljive spoznaje o kojima se govorilo na TED-ovom predavanju. 

Prekidi

03.11.2010. 21:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh