« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PAUL YOUNG

Najveći svjetski bestseler PREKRETNICA napokon u prodaji

Roman pisca megapopularne Kolibe trebao bi ponoviti uspjeh prvijenca Paula Younga

Hoće li Prekretnica ponoviti uspjeh Kolibe
Hoće li Prekretnica ponoviti uspjeh Kolibe (Arhiva)
Više o

Prekretnica

,

Paul Young

,

Koliba

Anthony Spencer je egoist, ponosan na svoj poslovni uspjeh koji je postigao potpuno sam, jašući na vrhu svoga vala. No, cijena za to bila je bolno visoka. Zbog moždanog krvarenja Tony je u komatoznom stanju; leži u bolničkoj sobi za intenzivnu njegu. „Budi" se i nađe u nadnaravnom svijetu, „živom" krajobrazu koji odražava dimenzije njegova života na Zemlji, od lijepoga i časnoga do pokvarenoga.

Tu ulazi u živopisne interakcije s drugima, za koje pretpostavlja da su projekcije njegove podsvijesti; svejedno slijedi njihove upute, nadajući se da bi ga mogle dovesti do istinitog, iskrenog života i, možda, iskupljenja.

Ta pustolovina uvlači Tonyja u duboke i zamršene odnose u kojima „gleda" kroz oči i iskustva drugih; no „slijep" je za uviđanje posljedica skrivanja svojih namjera i gubitka koji izranjaju i bore se protiv procesa izlječenja i povjerenja. Hoće li taj nenadani spoj događaja navesti Tonyja da razmisli o svom životu i shvati da je izgradio kulu od karata na zatrovanom tlu slomljenog srca?

Hoće li imati hrabrosti da donese odluku od presudne važnosti, odluku koja može poništiti veliku nepravdu koju je pokrenuo prije pada u komu?

Tijekom četiri godine od objavljivanja (objavljen je 2008. godine), roman „Koliba" prerastao je u međunarodni fenomen. Otisnut je u nakladi od preko 18 milijuna primjeraka, od toga 10 milijuna primjeraka samo u SAD-u i preko 8 milijuna u više od 40 država diljem svijeta. Knjiga se čak 50 tjedana zadržala na 1. mjestu rang-liste bestselera „New York Timesa", a prevedena je na više od 40 jezika.

Wm. Paul Young, autor međunarodno uspješnog romana Koliba, uspješnice s prvog mjesta top liste New York Timesa, rođen je u Kanadi i odgojen u plemenu urođenika u planinskom dijelu bivše Nizozemske Nove Gvineje, gdje su mu roditelji bili misionari. Kao dijete i mladić pretrpio je veliki gubitak, a sada sa svojom obitelji na Sjeverozapadu Pacifika uživa u „svekolikoj milosti".


20.12.2012. 06:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh