« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
GENIJALKE

Hrvatske autorice s milijunskom nakladom

Sanja Pilić i Sanja Polak su već godinama u vrhu najprodavanijih autora u Hrvatskoj, što su dokazale svojim prepunim promocijama najnovijih knjiga

Sanja Pilić i Sanja Polak
Sanja Pilić i Sanja Polak (Mozaik knjiga)
Više o

predstavljanje knjige

,

Sanja Pilić

,

Mozaik knjiga

,

Sanja Polak

U današnje vrijeme kada samo slušamo o tome kako se sve manje čita, kako se sve manje knjiga prodaje i kako nakladništvo nema svijetlu budućnost, iz Mozaika knjiga uspjeh dviju domaćih autorica otkriva sasvim drugu sliku o izdavaštvu kada je u pitanju dječja književnost.

Sanja Pilić i Sanja Polak su već godinama u vrhu najprodavanijih autora u Hrvatskoj, što su dokazale svojim prepunim promocijama najnovijih knjiga čija je prva naklada rasprodana i prije tih istih službenih promocija održanih početkom ovog prosinca.

Sanja Polak je spisateljica, urednica i učiteljica, čiji udžbenici i romani prodajom premašuju broj od 500 000. Njen već kultni lik Pauline P., jedan je od najpopularnijih likova u modernoj dječjoj književnosti , a serijal Paulininih dnevnika pročitalo je već više od 100 000 malih hrvata.

Ono što je Harry Potter za britansku dječju književnost to je Paulina P. za hrvatsku, pa tako „Dnevnik Pauline P."  ima čak i svoju stranicu na Facebooku. Velika posjećenost njenih promocija i književnih susreta je dokaz veličine i važnosti Sanje Polak za hrvatsku dječju književnost, kao i podrška kolega poput Zvonimira Baloga i Julijane Matanović na nedavno predstavljanju novog romana ''Gorski dnevnik Pauline P.'' održanog u Društvu hrvatskih književnika.

Nagrađivana spisateljica Sanja Pilić je nedavno u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića predstavila novu knjigu ''Maša i Božić'' iz serijala o Maši koji samostalno premašuje brojku od 10 000 prodanih primjeraka od izlaska početkom 2012., a čiji je lik također popularan među najmlađima.

Maša je također nagrađena Kiklopom za najbolju slikovnicu. Sanja Pilić je nedavno objavila još jedan novi roman ''Vidimo se na fejsu'' koji je njen 40-ti objavljeni naslov u spisateljskoj karijeri.

14.12.2012. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh