« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
YEAH!

Trideset godina Adriana Molea

Od prve knjige o Adrianu Moleu prošlo je punih 30 godina, a generacije čitatelja odrasle su uz Moleove tinejdžerske i životne problem

Dvije nove knjige o Adrianu Moleu
Dvije nove knjige o Adrianu Moleu (Mozaik knjiga)
Više o

Mozaik knjiga

,

Sue Townsend

,

Adrian Mole i oružje za masovno uništenje'

,

Izgubljeni dnevnici Adriana Molea

Ovih su dana na police knjižara stigle dvije nove knjige slavne britanske autorice Sue Townsend o omiljenom književnom antijunaku Adrianu Moleu''Adrian Mole i oružje za masovno uništenje''  i ''Izgubljeni dnevnici Adriana Molea''u izdanju Mozaika knjiga 

Od prve knjige o Adrianu Moleu, koja je objavljena 1982. u Engleskoj, prošlo je punih 30 godina, a generacije čitatelja odrasle su uz Moleove tinejdžerske i životne probleme prateći njegovu sudbinu.

Sue Townsend jedna je od najprodavanijih britanskih autora, te autorica niza kazališnih predstava i uspješnih romana, kod nas najpoznatija kao "majka stvoriteljica" serijala dnevničkih zapisa Adriana Molea. Danas živi u Leicesteru i već se godinama bori s teškim zdravstvenim problemima i dijabetesom zbog kojeg je oslijepila.

Krajem 80-tih Sue Townsend je posjetila Hrvatsku, i nije tajna da se autorica i njena hrvatska publika vole. Gostovanje autorice u Zagrebu bio je velik događaj kojeg se prilikom jednog intervjua i prisjetila:

"Mislim da ste vi prva zemlja za koju znam da ga je uvrstila u nastavni program. Dobro se sjećam svog boravka, tako prekrasna zemlja. Sjećam se svečanog otvorenja glavnog trga u Zagrebu, na dan potpisivanja knjige, bila sam impresionirana time da su na pod stavili mramor. Potpisivala sam preko dva sata, izdavač mi je svako malo govorio da moramo stvar privesti kraju, ali ja sam odlučila potpisati sve do posljednjeg primjerka. Sjećam se da je vani stajao policajac i pazio na red, bilo je to najduže potpisivanje u mom životu."

Svi obožavatelji britkog i nepogrešivog humora Sue Townsend uživat će u novim doživljajima i životnim izazovima Adriana Molea.

22.12.2012. 05:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh