« Putovanja
objavljeno prije 2 godine
ODLIČNO!

Najskuplje i najjeftinije zemlje svijeta

Numbeo.com svoj indeks računa zbrajanjem ogromne količine podataka od tisuća korisnika širom svijeta koji upisuju potrošačke cijene i troškove mjesta u kojem se nalaze

Neki će vas podaci iznenaditi
Neki će vas podaci iznenaditi (Arhiva)
Više o

troškovi života

,

rad u inozemstvu

,

MoveHub

,

Numbeo.com

Najskuplje zemlje na svijetu... vjerojatno biste mogli pogoditi kad malo razmislite, ali ako treba usporediti sa životom u vašoj ili nekoj drugoj zemlji, moglo bi biti problema.

No, zato je tu ekipa s interneta koja ima viška vremna i puno volje, pa je u stanju pretvoriti suhe tablice u veliku šarenu kartu svijeta, rezultati odmah postanu mnogo zanimljiviji. MoveHub je uzeo podatke iz indeksa troškova života za 2018. sa stranice Numbeo.com.

Numbeo.com svoj indeks računa zbrajanjem ogromne količine podataka od tisuća korisnika širom svijeta koji upisuju potrošačke cijene i troškove mjesta u kojem se nalaze. Indeks sadrži gotovo 50 faktora, od obroka u restoranu srednje kategorije do članarine u teretani, boce vina ili šalice kave.

Kada se govori o životnim troškovima u Europi, tu postoji jasna podjela. Države istočne Europe su znatno jeftinije, dok su one zapadne Europe izuzetno skupe. Ako želite na superjeftin odmor u Europu, onda trebate otići na Balkan ili još dalje. Najjeftinija zemlja Europe je Ukrajina, koja je 113. na svijetu, a slijede je Kosovo na 109. mjestu i Moldavija na 101. mjestu.

Na drugom kraju spektra, nije nikakvo iznenađenje da je Švicarska najskuplja zemlja Europe, i druga najskuplja na cijelom svijetu.

Ispred Švicarske se na tablici skupoće nalazi samo Bermuda, a prate je Irska, Norveška, Bahami, Luksemburg, Danska, Singapur, Japan i Izrael.

Život u zemlji čokolade, sira i planinskog zraka prilično se skupo plaća. Po istraživanju web stranice Expat Insider iz 2017. godine Švicarska je i jedna od najmanje srdačnih zemalja na svijetu, pa je možda onda bolje živjeti negdje gdje je jeftinije i veselije.

A najjeftinije se živi u Pakistanu, Egiptu, Ukrajini, Tunisu, Kosovu, Gruziji, Azerbajdžanu, Bangladešu i Alžiru.

27.03.2018. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh