« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ADRENALIN

Najopasniji mostovi na svijetu

SLIKE - Ispod spektakularnih mostova nalaze se duboke provalije, preko njih se usude proći samo najhrabriji

Triftbrücke
Triftbrücke (Wikipedia/YouTube)
Više o

putovanje

,

avanturizam

,

mostovi

Neki mostovi nas fasciniraju svojom ljepotom ili tradicijom poput Golden Gatea u San Franciscu ili Brooklyn Bridgea u New Yorku, a drugi dozom adrenalina kojeg pružaju svima koji se usude hodati po njihovim klimavim daskama.

Hussaini Hanging Bridge
Most se nalazi na sjeveru Pakistana, a unatoč tome što izgleda oronulo i nesigurno svakodnevno služi domaćem stanovništvu kao prijelaz preko rijeke Hunza.

Baliem-Tal
Klimavi drveni most u Zapadnoj Novoj Gvineji.

Ponte Cristallo
Jedan od najspektakularnijih europskih planinarskih mostova nalazi se u blizini popularnog skijališta Cortina d'Ampezzo i na visini od gotovo 3000 metara.

Handegg
Na visini od 70 metara iznad provalije, most nudi prekrasan pogled na vodopad u švicarskom kantonu Bern. Nije za turiste koji ne podnose neprestano ljuljanje.

Trift Bridge
U švicarskim Alpama nalazi se najduuži viseći pješački most na svijetu. Sagrađen je 2009. i to u roku od svega šest tjedana. Most je uzak, a hodanje na visini od 100 metara otežava jak vjetar.

Triftbrücke

Aiguille du Midi
Mali most između dva klifa francuskih Apla pruža fantastičan pogled na prirodne ljepote. Francuzi pitanje sigurnost naravno ne prepuštaju slučaju, ali mostom zbog vrtoglave visine ipak hodaju samo najhrabriji.

Kawarau
Most preko rijeke Kawaru na jugu Novog Zelanda savršen je za ekstremne sportove. Stoga nije ni čudo da je upravo Kawarau među prvim mostovima na kojima su se počeli održavati komercijalni "bungee jumping" skokovi (1988.).

16.05.2011. 22:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh