« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PUTOVANJA VLAKOM

Luksuzni odmor na tračnicama

VIDEO - Razgledajte prekrasnu prirodu i metropole luksuznim vlakovima koji postoje na svim kontinentima

Eastern & Oriental Express
Eastern & Oriental Express (Wikipedia)
Više o

putovanja

,

Transsibirska željeznica

,

putovanja vlakom

Luksuzan odmor obično povezujemo s dobrim hotelima i krstarenjima, no za njima nimalo ne zaostaju putovanja vlakom. Pritom ne mislimo na redovne linije koje nas prevoze s jednog mjesta na drugo, nego na prava mala putovanja tijekom kojih se vlak pretvara u privremeni dom, a usput razgledavamo prekrasnu prirodu i gradove. Najzanimljiviji odmor na tračnicama nude:

Canadian & Rocky Mountaineer (Kanada)
Upoznajte kanadski dio Rocky Mountainsa te gradove Toronto i Vancouver. Kupei su uređeni u art-deco stilu, a najbolji pogled na planine pruža se iz luksuznog panorama vagona. Dvotjedno putovanje košta oko 4000 eura.

Rovos Rail (Afrika)
Najpoznatiji afrički vlak nudi jedinstven pogled na stada slonova, a uz malo sreće možete sa sigurne udaljenosti čuti riku lavova. Putovanje počinje u Cape Townu, završava na Viktorijanskim vodopadima i košta oko 4000 eura.

Zarengold (Azija)
Transsibirska/mongolska željeznica kreće iz Moskve, prolazi kroz brojna povijesna ruska mjesta, Ural, Sibir, Bajkalsko jezero i Mongoliju a završava u Pekingu. Putovanje traje desetak dana, a cijene se kreću oko 3000 eura po osobi. Vlak Zarengold luksuzno je uređen i pruža udoban smještaj, no postoje i jeftinije ponude.

Eastern & Oriental Express (Azija)
Jedan od najluksuznijih vlakova uopće budi sjećanja na zlatne 20-te godine. Putovanje "Fables of the Hills" počinje u Singapuru, nastavlja se u Kuala Lumpuru i završava u Bangkoku.

Chepe (Meksiko)
Vožnja vlakom kroz prekrasan Kanjon bakra u Novom Meksiku vrhunac je putovanja koje se proteže kroz 650 kilometara i uključuje čak 37 mostova i 86 tunela. Ferrocarril Chihuahua al Pacífico (ili kratko Chepe) željeznička je linija od velikog transportnog i turističkog značaja za Meksiko.

Ghan (Australija)
Upoznajte Australiju na tračnicama. Polazište je u Adelaideu. Vlak prolazi prekrasnim krajolikom, a posljednja postaja je Darwin na sjeveru kontinenta. Cijena putovanja kreće se oko 1000 eura.

07.05.2011. 20:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh